Asiaa maailman muutoksesta, maailmamme muuttumisesta, uudesta inhimillisemmästä ajasta, astrologista symboliikkaa käyttäen.

torstai 3. marraskuuta 2016

ELÄMÄNVOIMAMME - VENUS JA MARS







Perusenergiat


Suurin voimavaramme on näiden kahden lähiplaneetan yhteinen energia. Astrologisesti katsoen ne välittävät keskustähtemme, Auringon antaman voiman ihmiskunnan käyttöön. Me emme ole pystyneet hyödyntämään Auringon antamaa voimaa sillä tavoin, kuin se olisi ollut mahdollista. Tämän vuoksi Venuksen ja Marsin vaikutus symbolisesti on erityisen merkityksellistä meille ihmisille.

Venuksen feminiini- ja Marsin maskuliinivoima yhdessä antavat meille suuren energialatauksen. Joilla nämä kaksi planeettaa on syntymäkartassaan kontaktissa keskenään, voivat hyödyntää tätä.
Tämä kertoo sen, miten meissä jokaisessa  on kummankin kyseisen planeetan sekä nais-, että miesenergioita. Oma sukupuolemme luonnollisesti määrittää, kumpi on itsellemme voimakkaampi.

Ne vaikuttavat meihin monella tavalla: seksuaalisuutena, luovuutena, intohimona, jopa selviytymiseemme pahoista paikoista. Kun olemme aivan maassa, emmekä ole minkäänlaisessa vireessä, silloin on tavallisesti juuri näiden yhteisestä energiasta ja sen puutteesta kyse.

Inspiraation antajana kaikissa mahdollisissa tilanteissa niillä on keskeinen tehtävä. Jopa sellaisissa, joissa ei ensinäkemältä sitä helposti huomaa. Esimerkiksi tietyissä äärimmäisen vaativissa urheilun kestävyyslajeissa ne selvästi ovat jopa ratkaisuasemassa. Itse panin merkille aikoinani, kun katsoin muutamien pyöräilyhuippujen synnyinkarttoja, kuinka usein tämä planeettayhdistelmä oli heillä nimenomaan yhteisenä tekijänä - ei se kaikkein ilmeisin Mars-Saturnus -yhdistelmä. Ensin tämä ihmetytti,koska tätä Venus-Mars -kontaktia on yleensä pidetty lähinnä taiteilijoiden ja vastaavien aspektina, ei niinkään fyysisen toiminnan ilmennyksenä.

Tämä kertoo sen, miten voimakas ja laaja-alainen tekijä Venus-Mars-efekti tosiasiassa on. Kun hyvin raskaalla vuoristoreitillä kilpapyöräilijä on polkenut jyrkkää ylämäkeä yhtäjaksoisesti kilometrikaupalla ja ainakin saman verran on vielä edessä, niin silloin ollaan siinä pisteessä, jolloin kestokyky on ikäänkuin jo ylitetty. Ainoa voimavara on tässä tilanteessa silloin tämä Venus-Marsin tuoma ylimääräinen, intohimon antama voima. Ja että motiivi säilyy väsymyksestä huolimatta.



Venuksen rakkausenergia


Lähimmän planeettamme vaikutus aikojen saatossa on ehkä ollut omalle planeetallemme vielä merkittävämpää kuin olemme luulleetkaan. Meillä kun on aiemmin ollut tosiasiassa hyvin vähän tietoa kaikesta oleellisesta historiastamme. Ilmeisesti Venuksella on ollut jo kauan sitten sivilisaatioita, jotka ovat vaikuttaneet merkittävästi Gaiaan. Niinpä Venusta onkin kutsuttu sisarplaneetaksemme.

Venus hallitsee sekä härän että vaa'an merkkiä. Kuitenkaan härän Venus ei ole samanlainen kuin Vaa'an vastaava. Härkämäinen Venus on luonnollinen, maassa tiukasti kiinni oleva ja perusasioissa pysyttelevä. Vaaka-Venuksen lähtökohta on puolestaan tasapainon ja harmonian säilyttäminen. Kummallekin Venuksen ilmentämät suhteet ja ihmissuhteet näyttelevät merkittävää osaa: härälle se ilmenee hyvin luonnollisena läheisyyden tarpeena ja vaa'alle tarpeena ottaa kaikessa myös toinen huomioon. Lisäksi kummallakin merkillä on tämän Venus-efektin toimesta erityinen vetovoima taiteellisuuteen ja kauneuteen.







Venuksen alkuperäinen ja aito astrologinen merkitys on feminiinisen sydänenergian vahvistaminen, toisinsanoen itsensä hyväksyminen. Ja sitä myötä myös muiden hyväksyminen. Koska ihmiskunta on kauan sitten vajonnut mataliin tietoisuuden tasoihin, ollen näissä iät ja ajat, niin olemme unohtaneet tämän ehdottomuuden itsensä sinällään hyväksymisestä. Sen sijaan me olemme oppineet vaatimaan muita tekemään tämän puolestamme. Koska emme itse hallitse tätä taitoa.

Tätä outoa peliä me olemme oppineet kutsumaan ihmissuhteiksi. Tai rakkaudeksi, välittämiseksi, vastavuoroisuudeksi...kuitenkin kyse on pohjimmiltaan kyvystä hyväksyä kaikki menneet tapahtumat ja niihin sisältyvät tunteet sellaisenaan. Vasta tämän jälkeen meillä on vaadittavat resurssit ymmärtää myös toista ihmistä oikeasti. Tämä itsensä hyväksyminen vaatii kylläkin myös tietoa ihmiskunnan ja oman itsemme menneisyydestä, ja kaikista niistä unohdetuista tosiasioista, joiden vallitessa olemme joutuneet käymään selviytymiskamppailuamme - ettei kyse ole ollut suinkaan pelkästään joistain eettisistä virheistä.

Tähän ihmisen Venus-efektiin me olemme tottuneet liittämään tavalliseen tapaamme muiden taivaankappaleiden symboloimia merkityksiä, kuten vaikkapa kaukaisen Pluton ilmentämää vallanhalua, riippuen kunkin henkilön omasta peruskoodista (= syntymäkartta). Tällöin ihmissuhteisiin tulee mukaan alistamis ja alistumissyndrooma kaikkine syyttelyineen ja uhmakkuuksineen.

Venus kuvastaa myös muita merkityksiä, kuten luovuutta, aistikkuutta, kauneuden tarvetta ja vastaavia pehmeitä käsitteitä. Tunneplaneettana sen energiat näyttäytyvät myötäilynä ja vastaanottamisen kykynä, samoin kuin myötäelämisenä. Venus on Merkuriuksen jälkeen Auringon lähin planeetta, jolloin se tunneplaneettana heijastaa myös Auringon lämpöä ja rakkautta kaikkialle.

Nykypäivän kova ulkoinen maailma kaikkine lieveilmiöineen ei ole paljoa antanut tilaa pehmeille feminiinisille Venus-energioille. Sen sijaan kovat mars-tyyppiset miesenergiat ovat jyllänneet
vihoineen ja sotineen. Pitkä negatiivisten energioiden aikakausi on näin ollen ihmiskunnalla takanaan.



Toiminnan planeetta Mars


Marsin voima on siis korostunut, ja se on perinteisissä mytologioissa nimetty sodanjumalan planeetaksi. Uudempien tietojen mukaan Mars-tyyppisten energioiden korostuminen maailmassamme pohjautuu pitkälti kauas menneisyyteen. Ilmeisesti Marsissa oli aikoinaan kehittynyt sivilisaatio, joka kuitenkin alkoi ajautua negatiiviselle puolelle. Tästä sitten aiheutui viimein atomiasein käyty sota ja näin planeetta tuli elinkelvottomaksi.

Osa näistä Marsin aiemmista entiteeteistä päätti lopulta jatkaa keskeytynyttä kehitystään Maa-planeetalla, joka oli tähän ilmeisen sopiva paikka. Tältä pohjalta meidän on helpompi ymmärtää ihmiskunnassa vaikuttavaa korostunutta aggressiota kaikkine ilmentymineen. Ainakin osaksi se on siis peräisin tuhoutuneelta Marsilta ja sen sivilisaatiolta.

Marsin tärkein symboliikka on kuitenkin puhdas toiminta, johon sisältyy työn ja touhuamisen motiivit. Astrologisesti se menee niin, että Venus ensin määrittelee tilanteen laadun ja Mars toteuttaa sen. Kun vaikkapa kohtaamme tuntemattoman ihmisen tai muun tapahtuman, niin ensin laitamme Venuksemme asialle arvioimaan tämän ihmisen/tilanteen, että miten meidän tulisi suhtautua tähän. Tämän arvioinnin jälkeen on Marsin vuoro toteuttaa jotain eli aiheuttaa meissä tietty reaktio.
Tämä kertoo näiden kahden planeetan yhteistoiminnan tärkeyden. Jos meillä on synnyinkartassamme näiden kesken jokin kontakti eli aspekti, niin tämä impulssi toimii helpommin.






Toinen tärkeä seikka Marsin symboliikassa on maskuliinienergia ja sen suuntaaminen. Tämä energia toimii itsessämme myös seksuaalisuuden ilmentyminä. Edellä mainittu vihan tunne on eräs näistä energioista ja niiden haittapuolista; samalla myös hyvin tärkeä meissä vaikuttavista sisäisistä ongelmista. Meidän ei ole helppo huomata tätä itsessämme, koska emme luontaisesti hyväksy varsinkaan tätä pelottavalta vaikuttavaa tunnetta. Lähtökohtaisesti hyväntahtoinen ihminen ei varsinkaan ole valmis myöntämään näitä tympeän tuntuisia tunteita itsessään. Siitä syystä me olemme oppineet painamaan ne syvälle sisimpäämme.

Vastaavuuden laki kuitenkin sanelee, että se mitä emme hyväksy itsessämme pyrkii vain vahvistumaan. Emme ole osanneet käsitellä näitä menneisyyteemme ja edellisiin jälleensyntymiimme liittyneitä vaikeita tunteita, joita on meillä kaikilla riittämiin. Sen sijaan uskonnot ja niiden auktoriteetit ovat varsinkin korostaneet kaikenlaisia eettisiä lakeja "pahoine tekoineen". Hyvä olisi miettiä, että onko tämä kaikki ollut tarkoituksellista harhauttamista vallassaolijoiden taholta. Sillä jos meille olisikin päinvastoin kerrottu näistä psyykkisistä lainalaisuuksista, niin ihmiset olisivat alkaneet ymmärtää heihin kohdistuneen manipulaation ja muun jallittamisen paljon helpommin.

Näin ollen olemme olleet hyvää ainesta kaikenlaisille valtamaanikoille, jotka ovat saaneet alistaa ja orjuuttaa ihmiskuntaa mielensä mukaan. Marsin vihan tunteet kun liittyvät läheisesti pelon ja syyllisyyden tunteisiin. Näiden ymppääminen ihmisiin on joka tapauksessa ollut ilmeisen tehokasta pitämään meidät alistuvina ja heikkoina ilman todellista omaa tahtoa. Toisin sanoen, Aurinkomme eli oma tahtomme, ei ole päässyt meissä paljonkaan esille.



Oma voimamme Aurinko ja aito ilo


Meille kaikille on tärkeää oppia löytämään itsestämme aito ilo huolimatta arjen epämukavuuksista. Se ei ole niin helppoa, kuin usein annetaan ymmärtää monenlaisten onnellisuusoppaiden taholta. Kun me tutustumme näiden ohjeisiin, meidän on hyvä huomata tämä. Jos se olisi niin helppoa ja yksinkertaista, olisimme kaiketi pystyneet löytämään nämä hyvää tekevät asiat jo aiemmin.

Sen sijaan me voimme ajatella koko tätä matriisiamme kaikkine ilmentymineen ja sen kollektiivista vaikutusta meihin jokaiseen. Tietyt vääjäämättömät tosiasiat ovat vallinneet maapallolla, jotka ovat riepotelleet ihmiskuntaa mennen tullen. Tässä menossa ihmisillä on liiankin usein todella ollut niinsanotusti naurussaan pitelemistä. Meiltä on puuttunut oleellisia välineitä käsittelemään näitä tiettyjä sisäisiä signaaleja. Emme ole olleet yksinkertaisesti valmiita mihinkään merkittävään muutokseen, joka olisi auttanut meitä löytämään todellista Itseämme ja voimaamme - omaa Aurinkoamme.

Oma voimamme ja sen saaminen käyttöömme on kaikille ihmisille itsestään selvä päämäärä. Se edellyttää todellisen Itsemme löytämistä, joka taas vaatii vanhojen harhojen purkamista. Ehkä tässä on apua siitä tiedosta, että pääasiallisesti olemme kiinni kollektiivisessa tietoisuudessa. Se käsittää kaiken ulkopuolisen informaation ja yleiset käsitykset, joiden varassa olemme tottuneet elämään.
Meillä kun on ollut käsitys, että mitä laajemmalle ja syvemmälle jokin tieto on levinnyt, sitä vakuuttavampaa ja oikeampaa sen täytyy silloin olla.





Ajatellaan, että jos tämä ja tuo käsitys tai opetus on vallinnut satoja tai tuhansia vuosia, sen arvokkaampaa se myös on. Tässä tulee mukaan sitten meidän nykyinen psyykkisen samaistumisen tarve muihin, joka alkaa aina lapsuudestamme saakka. Kaikki tämä on johtanut monenlaisten vanhojen käsitysten kierrättämiseen aina uudelleen, kulloistenkin auktoriteettien toimesta. Emme hevin huomaa, kuinka näillä auktoriteeteillä ei useinkaan ole muuta todellista motiivia, kuin oma valtansa ja sen säilyttäminen - hinnalla millä hyvänsä.

Ja me olemme tottuneet luottamaan enemmän heihin, kuin omaan järkeemme, siis omaan itseemme.
Tässä prosessissa on ollut suurena tukena plutomainen valta-muihin systeemi. Koska Pluton symbolismiin kuuluu myös tahdonlujuus, niin on helppo harhautua pitämään tätä plutomaista vallan käyttöä todellisena tahtonamme, joka kuitenkin on Auringon aluetta. Aurinko - oma Itsemme, oma tahtomme, jossa ei vallanhalulla ole mitään tekemistä. Meidät on vain saatu uskomaan ,että valta on todellista voimaa. Se on vain monen tunteen ja tarpeen yhdistelmä: vihan, pelon, turvallisuuden tarpeen, hallinnan tarpeen...

Kun etsimme itsellemme parempaa olotilaa ja mahdollisuuksiemme laajenemista, silloin Venuksen ja Marsin keskinäinen yhdistelmä intohimoineen ja inspiraatioineen on hyvä olla tässä mukana. Se ei niinkään auta varsinaisen motivaation ja oman tiensä löytämisessä, mutta sen sijaan sillä on oma tärkeä tehtävänsä pitää yllä omaa innostusta ja vireisyyttä, jotka puolestaan ovat tärkeitä välikappaleita tässä merkittävässä muutosprosessissa, joka nyt Uuden ajan myötä on vasta toden teolla alkanut.





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti