Asiaa maailman muutoksesta, maailmamme muuttumisesta, uudesta inhimillisemmästä ajasta, astrologista symboliikkaa käyttäen.

tiistai 29. marraskuuta 2016

OMAN TEHTÄVÄMME OIKEUTUS - AURINKO MEISSÄ







Oma tiemme ja muiden tie


Astrologiassa Aurinko hallitsee leijonan merkkiä. Leijonan vastamerkki, vastapari on vesimies. Leijonan symboloima tehtävä meissä on luoda itsellemme oikeus omaan, todelliseen itseemme; se taas edellyttää todellisen puhtaan tahtomme käyttöönottoa. Nykyisellään tämän ilmentäminen ei ole niinkään helppoa, monesta eri syystä.

Kun ajatellaan leijonaa analogisena nousevana merkkinämme, niin vesimies on tässä tapauksessa laskeva merkki, jolloin me manifestoimme oman tahtomme voimaa ja ehdotonta luottamusta itseemme. Se on silloin elämämme päätehtävä. Heijastamme samalla omaa voimaamme ympäristöömme vesimiehen välityksellä. Vesimies vastaa vapauden, erilaisuuden ja muutosten tarpeista. Toisin sanoen, vesimies edustaa siis oikeutta itsenäisyyteen.

Meillä suomalaisilla on hyvin kuvaava sanonta: Tunne oma tilasi, anna arvo toisellekin. Muistuttaa paljon vaikkapa raamatun lausetta: rakasta lähimmäistäsi kuten itseäsi (tai toisinpäin). Meille on iskostunut outo käsitys omasta tahdostamme muka itsekkyytenä (mielenkiintoista pohtia tämänkin sanan etymologiaa).

Ehkäpä tässä käsityksessä on suureksi osaksi kyse Auringon ja toisaalta Kuun sekä Saturnuksen astrologisten roolien sekaannuksesta. Kuu ja Saturnus symboloivat turvallisuuden tarpeitamme, jolloin näiden tarpeitten ja oman voimamme käyttö on helppo sotkea toisiinsa. Tästä taas seuraa monenlaisia vääristymiä pelkoineen. Samoin Jupiterin kuvaama laajenemishalu voi tuoda lieveilmiönä ylimielisyyden ja itsekorostuksen tarvetta, joka ei myöskään ole todellista oman tahdon käyttöä.

Ei ole vaikea huomata tässä yhteydessä, kuinka myös vallan käyttö tulee helposti mukaan siihen, jota kutsumme tahdoksemme ja omaksi itseksemme. Pluto kuvaa vallan käytön lisäksi mm. peräänantamattomuutta, ja näin tämä piirre muistuttaa erehdyttävästi Auringon symboloimaa omaa tahtoamme. Tämä valtaompleksi voi näyttäytyä monenlaisina piirteinä, vaikkapa oman auktoriteettiaseman korostamisen tarpeena, josta seuraa helposti muiden alistamisen motiivi.



Mikä on todellinen tehtäväni?


Ainutlatuinen muutosprosessi on käynnissä maapallollamme ja me kaikki täällä olemme sen toteuttajia - jokainen omalla erityisellä tavallaan. Itse kukin havahtuu tietoisesti tähän prosessiin silloin, kun hänen aikansa on tullut, kun hän on valmis siihen. Tämä on monimutkainen palapeli, jonka kokonaisuuden tietää ilmeisesti vain Kosminen Viisaus.

Olemme olleet pitkän ajanjakson pelkästään kollektiivisen tietoisuuden varassa ja se on hallinnut meitä. Tätä on helppo manipuloida tarkoitushakuisesti, kun vain on tarpeeksi valtaa ja resursseja käytössään. Se on taannut sen, ettemme ole pystyneet ajattelemaan ja ymmärtämään asioita omakohtaisesti niiden järkevyyden perusteella, vaan olemme tottuneet pitämään kaikkea enemmän ja vähemmän itsestäänselvyytenä. Meille kaupattu auktoriteettiuskoisuus on sitten ollut se viimeinen niitti oman tahtomme hautaamiseen.

Valtaapitävien kannalta tuo heidän aikoinaan suunnittelemansa ja luomansa matriisi kaikkine kontrollikeinoineen on totuttanut meidät tottelemaan, olemaan ns. "kunnolla". Meidät on näin opetettu kaikin tavoin pelkäämään ja kunnioittamaan suuria ja mahtavia, mukisematta. Meidät on totutettu laumasieluisuuteen, joka vielä onnistui nyt jo päättyneellä kalojen aikakaudella. Kalojen merkki kun symboloi ymmärrystä ja hyväksymistä ja näin voi kuvata, että kalat mieluummin antaa periksi kuin ryhtyy suoraan vastarintaan.

Nyt käynnistynyt vesimiehen aikakausi on kuitenkin kyseenalaistamisen aikaa. Siispä, kyseenalaista ja taas kyseenalaista...mitä laajemmin, sen parempi. Tämä on hyvä pohja alkaa miettimään omia todellisia motiivejaan. Kun tätä kyseenalaistamista jatketaan tarpeeksi, alkaa tämän lisäksi huomaamaan tiettyjä mielteitä itsessään, uudenlaisia antipatioita joihinkin asioihin ja toisaalta kiinnostusta toisiin. Näin alkaa oma matriisimme, häkkimme vähitellen rakoilla. Alamme huomaamaan itsellämme olevan mahdollisuuksia, joita emme aiemmin tienneet olevan.



Aurinko, Jupiter ja Kuun nouseva solmu







Kun mietitään omia perimmäisiä mahdollisuuksiamme ja tehtäväämme täällä, niin meillä on monia keinoja niiden etsimiseen. Oma luontainen intuitio on olennainen tekijä, sillä todellisuudessa kukin itse tuntee syvemmällä sisimmässään parhaiten omat todelliset potentiaalinsa, jotka ovat paljon suuremmat kuin olemme tottuneet käsittämään. Astrologialla on omat mahdollisuutensa näyttää suuntaa niiden hahmottamisessa.

Olen itse päätynyt tässä etsinnässä kolmeen keskeisimpään tekijään: synnyinkartan Aurinkoon, Jupiteriin ja Kuun noususolmuun. Nämä kertovat sen, miltä alueelta todennäköisesti nämä merkitykset löytyvät.

Aurinko, sen merkki- ja varsinkin huonesijainti on ymmärrettävästi keskeinen asia oman perimmäisen, aidon itsemme etsinnässä. Sen sijaitessa esimerkiksi viidennessä huoneessa, luovuuden, elämänilon ja vapaa-ajan alueella, henkilö etsii silloin huomaamattaan jotain, joka ilmentää näitä merkityksiä. Jollain lailla hän joka tapauksessa  on erityisen kiinnostunut näistä.

Asia erikseen ovat sitten ne valikoituneet, jotka ovat onnistuneet saamaan jonkinlaisen aseman taiteen piiristä. Tai  sitten henkilö osaa muulla tavoin todentaa näitä kyseisen huoneen taitojaan elämässään. Mutta kun puhutaan varsinaisesta omasta tehtävästä niin, että se syvällisesti motivoi ihmistä, niin emme ole merkittävästi omanneet valmiuksia näihin. Olemme paljolti olleet kiinni ulkoisissa odotuksissa ja omissa velvollisuuden tunnoissa, ja tältä pohjalta suuntautuneet pyrkimyksiimme.

Jupiter puolestaan kuvaa valmiuksiamme laajentaa omaa piiriämme ja ominaisuuksiamme. Se suo meille lisää mahdollisuuksia kaikkeen itseämme koskevaan. Näin ollen Jupiterin sijainti synnyinkartassamme kertoo oleellisesti omista piilevistä potentiaaleista. Tämä itselleen suoma laajenemisen mahdollisuus riippuu kylläkin myös kartan muista tekijöistä, varsinkin syntymäkartan Saturnuksen sijainnista. Eli, antaako Saturnus turvallisuuden tarpeineen riittävästi tilaa Jupiterin mahdollisuuksille laajentua.

Kolmas tärkeä astrologinen tekijä oman todellisen tehtävämme hahmottamisessa on Kuun nousevan solmun asema. Tämä Auringon ja Kuun kiertoratojen risteyspiste ilmoittaa henkisen päämäärämme ja mistä se löytyy ja josta noususolmun huonesijainti kertoo. Tämä henkinen päämäärämme ei ole helposti tavoitettavissa, joten se vaatii erityistä paneutumista tähän.



Saamme sen mitä tahdomme


Elämämme on vaatinut niin paljon energiaa pelkästään käytännön tehtävistämme selviytymiseen, ettei monilla ihmisillä ole riittänyt paljonkaan motivaatiota ja kiinnostusta moiseen etsintään. Matriisimme on sitonut meidät tähän selviytymisen tarpeeseemme tehokkaasti.

Vastaavuuden laki kertoo sen, miten kiinnostuksemme kohteet sanelevat saamamme. Jos olemme suuntautuneet voittopuolisesti viemään tietämme turvallisesti eteenpäin elämässä, meidän on silloin vaikeaa hyödyntää piileviä potentiaalejamme. Koska nämä monet psyykkiset lievepiirteemme, kuten korostunut huoli ja pelko omasta turvallisuudestamme eivät pääse tietoisuuteemme kovin helposti, me emme huomioi näitä mitenkään merkittäviksi asioiksi. Olemme tottuneet pitämään näitä haittaavia piirteitämme luonnollisina, ihmiseen itsestään selvästi kuuluvina.

Kuitenkin niillä on vähintään samanlainen voima ei-tietoisuudessamme kuin näillä tietoisuuteemme päässeilläkin asioilla. Tällöin huomataan, kuinka kimuranttia omiin todellisiin, syvemmällä oleviin pyrkimyksiin on päästä. Meillä kun on niin paljon sisällämme olevia haittaavia tekijöitä.






Tämä meneillään oleva suuri tietoisuuden vallankumous tuo kuitenkin myös tähän oman, täysin uuden näkökulman. Nyt tuo entinen piintynyt psyykkinen ongelmavyyhti ei ole niin perustavanlainen ja mahdoton muuttaa kuin aiemmin oli laita. On tulossa yhä uusia, entistä parempia menetelmiä purkaa noita mielemme patoutumia, jotka ovat vaivanneet ihmiskuntaa iät ajat.


Tässä on syytä tuoda esiin monia unohdettuja faktoja menneisyydestämme, jotka nyt on löydetty uudelleen. Olemme olleet niin kauan vain tietynlaisen informaation varassa, joka ei ole suonut todellista mahdollisuutta purkaa omaa ja koko ihmiskunnan yhteistä matriisia. Nyt olemme, lähinnä internetin kautta, löytäneet meiltä aiemmin täydellisesti kätkettyä tietoa, joka jo sellaisenaan on täydellisesti mullistava entisen maailmankuvamme.

Tämä tulee myös muuttamaan täysin käsityksemme omasta itsestämme ja mahdollisuuksistamme. Olemme todellakin olleet monessa mielessä kuin unessa, ja kun nämä tällä hetkellä vielä meitä hallitsevat veijarit hyväveliverkostoineen on syrjäytetty, niin ihmiskunnalla on aivan toisenlaiset resurssit käytössään. Tällöin ei entisenlainen, tietyn tarkoitushakuisen informaation pakkosyöttö enää ole riesana. Samoin silloin poistuvat myös esimerkiksi monet terveyttämme haittaavat asiat, joista emme aiemmin ole kummemmin olleet selvillä.

Tällöin alamme pelkästään tämän poistuneen haitan seurauksena voimaantua ja näin löytämään oman tiemme. Ja koska tällöin entiset sairaat järjestelmät eivät enää ole haittanamme, me voimme luoda viimein inhimillisen maailman. Juuri tällä hetkellä on menossa tietynlainen kriittinen murrosvaihe, joka ilmiselvästi melko lyhyessä ajassa tulee pohjustamaan kaiken tuon tulevan positiivisen muutoksen. Monia merkittäviä asioita näet tapahtuu parhaillaan julkisuuden takana, joista vasta myöhemmin saadaan yleisellä tasolla tietoa. Nyt sitä on alkanut tihkua esiin sieltä täältä. Tämä kaikki meiltä salattu ylimalkaan tulee tuolloin varmuudella kohahduttamaan maailmaa ennennäkemättömällä tavalla. 

 


Kyse on kokonaisvaltaisesta muutoksesta


Tämä muutos on todellakin monella tapaa uudenlainen. Tällaisesta muutoksesta meillä ei ole ollut aiemmin ihmiskunnan historiassa mitään vastaavanlaista esimerkkiä. Näin olemme aivan uudella tuntemattomalla, fantastisella tiellä. Se on jo parhaillaan muuttamassa meidän psyykeämme kaikenlaisin tavoin. Pääasiassa emme tiedä näistä monista tuntemuksistamme sen kummemmin. Monet herkemmät yksilöt tosin huomaavat tiettyjä outoja vaivoja ja muita kehon ja mielen oireita silloin tällöin, mutta emme yleensä osaa yhdistää niitä kyseisiin muutosenergioihin, joita virtaa koko ajan tänne, aina kaukaa kosmoksesta saakka.

Vain tietyt edelläkulkijat ovat olleet niistä tarkemmin tietoisia ja he yleensä myös saavat syvällisempää intuitiivista sisäistä tietoa, kukin oman henkisen tiensä mukaisesti. He myös avaavat edelleen tietä seuraaville, jotka puolestaan ovat jo ammoin lupautuneet heidän omaan erityisosaansa tässä suuressa ihmiskunnan muutosprosessissa. Näin se sitten jatkuu ja samalla aiemmin heränneet aiheuttavat intuitiivisesti jäljessään tuleville ihmisille sen, että he omaksuvatkin nämä ennestään tuntemattomat asiat helpommin kuin edelläkävijät. Tätä mielenkiintoista lainalaisuutta on tuonut jo aiemmin esille muuan tutkija nimeltään Rupert Sheldrake tutkimuksissaan.







Elämme vesimiehen aikaa ja Uranus sen hallitsijana kuvaa myös kykyä yhdistellä hyvinkin erilaisia asioita toisiinsa. Tästä seuraa näkemys, jossa lopulta kaikki riippuu kaikesta ja kaikki on silloin otettava huomioon. Näin tämä aika on myös tästä syystä erilaista kuin aiemmin. Samalla tavoin tämä kokonaisvaltaisuuden tarve kohdistuu myös henkilökohtaiseen elämäämme. Itseasiassa tämäkin erottelu henkilökohtaiseen ja yleiseen on tässä uudessa ajassa pois kuvioista.

Kun pohditaan omia mahdollisuuksia tänä uranusmaisena muutosaikana, niin edellämainittu Jupiter on itsestäänselvä lähtökohta tähän. Sen laajamittainen käyttöönotto elämässä edellyttää luottavaisuuden aktivointia, ja samalla omien tiedostamattomien pelkojen ja syyllisyyksien poistamista. Niitä on meillä kaikilla ollut yllinkyllin, johtuen menneisyyden haamuistamme.

Tätä omien mahdollisuuksien lisääntymistä, ja niihin uskomista tukee omalla tavallaan kyseinen ennakkoluulottomuuden ja kyseenalaistamisen planeetta Uranus. Samoin Uranuksen ohella toinen varsinainen muutosplaneetta Neptunus, henkisyyden symboli, auttaa meitä samalla tavalla kyseenalaistamaan asioita. Mutta toisin kuin Uranus, pääasiassa intuitiivisesti ja vaistonvaraisesti. Olemme aiemmin liiaksi tottuneet sopeutumaan kaikkeen, pyrkien näin selviytymään ja varmistamaan turvallisuutemme.

Joten nyt olisi edullista pyrkiä kehittämään itseään ennakkoluulottomammaksi ja ottamaan asiat
asioina. Kollektiivinen tietoisuus on hallinnut ihmiskuntaa, emmekä ole olleet valmiita ajattelemaan itsenäisesti. Nyt sen aika on kuitenkin koittanut. Olkaamme oma Aurinkomme! Here comes the Sun!












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti