Asiaa maailman muutoksesta, maailmamme muuttumisesta, uudesta inhimillisemmästä ajasta, astrologista symboliikkaa käyttäen.

tiistai 15. marraskuuta 2016

OLEMME KÄÄNNEKOHDASSA







Muutosta pukkaa - kollektiiviset planeetat


Asiat etenevät nyt maailmassamme vauhdilla kaikkialla, emmekä aina tiedä, että kuinka suhtautua tähän. Maailma vaikuttaa täysin kaoottiselta ja monilla meistä on omassa elämässäänkin tarpeeksi jaksamista. Tässä vaiheessa näkyy hyvin, kuinka mielettömiä ja mahdottomia meidän olosuhteemme ovatkaan olleet, kun niitä katsoo oikeasta perspektiivistä, siirtyen hiukan sivummalle kaikesta.

Astrologisesti tähän aikaan tapahtuu mielenkiintoisia asioita. Varsinkin monet kollektiiviset planeetat ovat nyt aspektoituneina keskenään, joka kertoo tästä muutoksesta omalla tavallaan. Ulkoisen maailman kannalta näistä tärkein on Jupiterin aspektit sekä Saturnukseen että Plutoon. Tämä on varsinaisesti yhteiskunnallinen ja sosiaalinen kuvio, ja sijoittuessaan tähän ajankohtaan, sillä on ilmiselvästi oma tehtävänsä tässä muutoksessa.

Mahdollisuuksien ja laajenemisen planeetan, Jupiterin pehmeä, suotuisa kuutio-aspekti lainalaisuuksien ja tosiasioiden planeettaan, Saturnukseen kertoo hyvin kuinka reilun vuoden kuluessa ovat olosuhteet jollakin tavoin muuttuneet melkoisesti. Viime vuoden loppukesällä nimittäin nämä samat kaksi planeettaa tekivät haasteellisen ja konfliktiherkän neliön toisiinsa. Tämän kaltainen aspekti kertoi sattuvasti kovaa vauhtia eskaloituneesta yleisestä tilanteesta.

Tämän hetkinen kuutio-aspekti antaa ymmärtää, että maailmamme yleinen tilanne on vähitellen tasoittumassa. Mahdollisuutemme eivät ilmeisesti ole enää yhtä vaikeassa tilassa, kuin vielä vuosi sitten. Muutosprosessi etenee vauhdilla. Jos otetaan huomioon Jupiterin sijainti tasapainoa etsivässä vaa'assa, silloin myös huomaa, kuinka tasapainon mahdollisuudet ovat koko ajan lisääntyneet. Aiempi tilanne, jossa kielteiset hajottavat tekijät olivat ylivoimaisia, on näin palautumassa takaisin harmonisempaan suuntaan. Tämä aspekti kestää kauemmin, aina ensi vuoden tammikuun lopulle.

Toinen Jupiterin aspekti on kova neliö Plutoon, vallan, tahdonlujuuden ja transformaation symboliin. Kyseessä on suuren voiman kuvaus, jossa ei napeilla pelata. Siinä on mukana kovaa vääntöä kaikesta mahdollisesta - riskin otot kuuluvat olennaisesti pelin henkeen. Erityisesti tässä aspektissa välittyy hyvin, miten vastakkaiset rintamat tekevät kaikkensa oman asiansa eteen. Silloin mielipiteiteet ja oman agendan voima näyttelevät suurta osaa. Tämä aspekti puolestaan on voimassa marraskuun ajan.

Yksilötasolla kyseinen planeettakonstellaatio heijastuu samoin pääasiassa sosiaalis-
yhteiskunnallisesti. Hajottavien tekijöiden poistuessa, meidän mahdollisuutemme järkevään ja suunnitelmalliseen tulevaisuuteen parantuvat oleellisesti. Kuitenkin mahdollisuutemme ja niiden lisääntyminen ovat kiinni monista muistakin tekijöistä, joilla joka tapauksessa viime kädessä on yhteys omaan sisimpäämme. Kyseessä on kokonaisvaltainen muutos, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen.



Sisäinen muuttaja Neptunus








Henkinen planeetta Neptunus on tällä hetkellä pysähtymässä, peääntymisjaksonsa päätteeksi, kunnes vähän ajan kuluttua lähtee uudelleen etenemään. Perääntyessään planeetta laittaa meidät sisäistämään kuvaamiaan asioita. Neptunuksen tapauksessa jo luonnostaan sisäisiä asioita kuvaavana, tällä perääntymisellä voi olla melkoinen sisäinen muutospotentiaali. Kun ajatellaan näitä nykyisiä kosmisia muutosaaltoja, joita tämän tästä tulee maapallolle, niin niiden ilmiselvä voimistuminen viime kuukausien aikana on kyllä havaittu.

Herkemmät yksilöt huomaavat nämä jollakin tavoin; erilaisina kehon tuntemuksina, unihäiriöinä ja vastaavine merkkeineen. Neptunuksen perääntyessä, usean kuukauden ajan, nämä tuntemukset ovat korostuneet entisestään. Samoin tämä on auttanut meitä havaitsemaan monia psyykkis-henkisiä muutoksia itsessämme, ja nimenomaan varsinkin herkemmin tuntevilla. Ne eivät neptunusmaiseen tapaan ole useinkaan tiedostettavia, vaan melko huomaamattomia. Tämä ei kuitenkaan merkitse sitä, että ne olisivat jollain lailla tehottomampia.

Neptunus välittää sellaisia asioita, joita on älyllisesti vaikea kuvata. Ne ovat sanojen tuolla puolen. Neptunus kuvaa intuitiivisia, subjektiivisia todellisuuksia, jotka voidaan nimetä henkisiksi, korkeammalla tasolla oleviksi ja vastaaviksi. Sen heijastuksia ovat ihanteellisuus, kauneuden kokemukset ja monenlaiset ylimaalliset tunteet.

Uranuksen ja Pluton ohella se on varsinainen muutosplaneetta, jonka todellinen syvempi vaikutus on vasta nyt alkanut maapallolla. Sen muuttaessa suuntansa eteneväksi, voidaan kyseisen planeetan energioita aktivoida tehokkaammin. Perääntyessään olemme lähinnä vastaanottaneet sen syvällisiä energioita.

Nyt, ollessaan pysähtyneenä, se samaan aikaan tekee merkittävän aspektin Kuun solmuihin, jotka kertovat meidän ja ihmiskunnan henkisestä päämäärästä. Kaloissa se on yhtymässä Kuun laskevaan solmuun ja silloin automaattisesti vastakkain noususolmuun neitsyessä. Monitahoinen aspekti, joka viittaa johonkin syvemmälle sisimpäämme. Joka tapauksessa, sen yhtymä laskevaan solmuun kertoo meidän entisistä vaiheistamme näissä kauan jatkuneissa matalissa tajunnantiloissa.

Samoin Neptunuksen ollessa vastakkain noususolmuun, henkiseen päämääräämme, tämä aspekti on hyvä osoitus ihmiskunnan ilmeisestä vaikeudesta nousta entisistä matalista taajuuksista korkeampiin tietoisuudentiloihin. Olemme yksinkertaisesti unohtaneet nämä muinaiset korkeammat taajuudet ja tottuneet nykyisiin mataliin vastaaviin. Nyt olemme viimein muistamassa nämä entiset unohtuneet.



Kyse on kokonaisvaltaisuudesta


"Epäusko, tiedon alku, tietäjän on voima; turhaan häntä häilyttävät kiitos sekä soima. Etsii mahdit maankin alta - epäilyksen kaikkivalta"

Tämä Eino Leinon runosta napattu ote on hyvä osoitus taipumattomuudesta. Silloin kun haetaan perimmäistä tietoa, kevyillä perusteilla ei sinne ole asiaa. Samaten ei näin ollen kannata pitäytyä vain tietylle kapealle sektorille, kun omaa näköalaa pyritään laajentamaan ja syventämään.

Tämä Uusi aika on muutosplaneetta Uranuksen hallitsemaa vesimiehen aikakautta. Se aiheuttaa kasvavaa kyseenalaistamisen tarvetta yhä useammassa ihmisessä. Vesimies edustaa myös tietoa ja tiedonhalua, eikä näin ollen tarvitse ihmetellä nykyistä suuntausta tiedonhankintaan. Elämme tosiaankin tietoyhteiskunnassa ja tiedon täyttämässä maailmassa.

Olemme tottuneet ajattelemaan niin, että on toisaalta nuo teoreettiset pohdiskelijat ja toisaalta nämä käytännön toimijat. Samoin, että henkisemmät, jollakin lailla maltillisemmat ihmiset ovat erikseen ja sitten on kursailematon suoraan puhujien ja toimijoiden ryhmä toisaalla. Näiden yhdistäminen on ollut jonkinlainen epäpyhä liitto.







Ihmisten samaistumisen tarve suotuisiin asioihin ja ihmisiin on hallinnut ihmiskuntaa. Tämä tarve on johtanut esimerkiksi vapauden rajoituksiin monin eri tavoin. Kollektiivin paine on sitten ajanut meitä monenlaisiin ahtaisiin karsinoihin, joiden yli hyppiminen ei ole ollut korrektia. Näin olemme yleensä jämähtäneet omiin tuttuihin porukoihin ja samaistumiskohteisiin.

Joku William Blaken tai Walt Whitmanin kaltainen poikkeushenkilö on sitten ollut tällainen erikoistapaus. Tai Eino Leino. Miten vaan, nyt nämä raja-aidat on syytä nähdä sellaisina, mitä ne ovat. Tietoisuuden evoluutio on lähtenyt käyntiin, eikä sitä vierivien kivien voimaa ole mahdollistakaan vastustaa. Tässä paukkeessa kaatuvat ryskyen kaikki oletetut raja-aidat, halusimme sitä tai emme.

Ajatellaanpa vaikka sitä henkisissä piireissä ollutta käsitystä henkisyydestä ja pitäytymistä tietynlaiseen kontekstiin. Ei silloin sovi olla toisin, kuin on totuttu määrittelemään - sanoin ja sanoitta. Tämä nykyinen kyseenalaistamisen muutosaika ei todellakaan suosi tällaista. Ennen pitkää oma sisäinen vaatimus ja tympääntyminen ylipäänsä kaikenlaisiin rajoituksiin ajaa lopulta kuitenkin ihmiset toisiin näkemyksiin. Vähitellen alamme yhä useammin nähdä tällaiset karsinoimiset lähinnä huvittavina.

Muutosenergiat ovat voimistuneet viime aikoina ja me alamme päästä vauhtiin tässä globaalissa muutosprosessissa. On syytä valmistautua monenlaisiin yllätyksiin tätänykyä. Tämän hetken monet kollektiiviset planeetat ja niiden keskinäinen yhteys kertovat paljon tästä kaikesta menosta. Parempi on näin ollen vain antaa mennä, vähimmän vastuksen kautta.































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti