Asiaa maailman muutoksesta, maailmamme muuttumisesta, uudesta inhimillisemmästä ajasta, astrologista symboliikkaa käyttäen.

keskiviikko 19. lokakuuta 2016

LOKAKUUN TIUKAT ASTROASPEKTIT




Lokakuun toisen puoliskon tärkein astrologinen tapahtuma on Marsin ja Pluton kohtaaminen maan merkissä kauriissa. Tarkka aspekti sattuu lokakuun 19. päivän kohdalle. Sen vaikuttavuusaika on kuun puolivälistä loppukuulle asti.

Tätä ennen oli kuitenkin oinaan täysikuu (16.10.), jota väritti muutosplaneetta Uranus, ollessaan tuolloin yhtymässä Kuuhun. Ylläolevassa kartassa kyseisen täysikuun vaikutus varmasti vielä tuntuu jossain määrin, varsinkin monilla herkillä ihmisillä, vaikka sen tarkka ajankohta onkin jo mennyt ohi. Tuo täysikuu on ollut todella voimallinen, varsinkin Uranuksen mukana ollen. Tällaiset ekstrakontrastit ovat hyvin voimaannuttavia tekijöitä tänä aikana.

Käytännöllisen Marsin ja voimaplaneetta Pluton yhtymä on aina merkittävä tilanne, kollektiivisesti ja myös yksilöllisesti. Punainen planeetta Mars symboloi työtä ja touhua, samoin miesenergiaa. Kaukainen Pluto on saanut hyvin negatiivisen roolin ihmiskunnan tietoisuudessa. Siihen on yhdistetty monia häijyn oloisia merkityksiä tuhoamisen, valtataistelun ja vieläpä ydinenergian muodossa.

Mutta on sillä muitakin merkityksiä, ja joita voidaan pitää sen todellisina perusmääreinä. Se kuvaa pohjimmiltaan lopullista muutosta eli transformaatiota, joka tällä hetkellä on kovaa vauhtia menossa.
Samoin sillä on parantava vaikutus, joka syntyy tämän transformaation vaikutuksesta. Jotta kyseinen täydellinen uusiutuminen olisi mahdollista, täytyy kaiken haitallisen tuhoutua sitä ennen - maailmassa ja meissä itsessämme.

Kuten Eino Leino runossaan totesi: "( Hengen ääni): Murran, mik' ei totta kestä, maailmasta, sydämestä". Kauris on kaikenlaisten rakenteiden kuvaaja ja soveltuu hyvin kertomaan tästä symbolisesta tapahtumasta.  Rakennelmat kuten: valtakoneisto, yhteiskunnan järjestelmät, samoin kuin ihmisen luomat omat sisäiset rakennelmat. Sanalla sanoen, kaikki joka ei enää toimi. Kauriin merkki taustanaan, Marsin ja Pluton yhtymä sisältää energiaa, joka etsii poispääsyä.

Meillä on tällaisena hetkenä oivallinen tilaisuus muuttaa itseämme jollain lailla, sekä käytännön että sisäisellä tasolla. Myös sisäisesti tässä on hyvä tilanne puhdistaa itsestämme tiettyjä haitallisia tunteitamme, jotka estävät olemasta oma itsemme. Käydä vain läpi kaikki tuleva tunnepläjäys menneisyydestä, kaikkine jälleensyntymineen, ilman että tunteet ottavat vallan. Muistaen, että ne ovat vain tunteita, eivät osa minua itseäni. Pääasia on, että toimii toisin, kuin aiemmin samassa tilanteessa, jolloin on vain peittänyt näitä ilkeiltä vaikuttavia tunteitaan.

Sen jälkeen voi hyväksyä kaiken näihin tunteisiin liittyneet tapahtumat tässä ja aiemmissa elämissä. Seuraavaksi voi sitten irrottaa ne itsestään omalla tavallaan, vaikkapa visualisoiden tämän. Tämä on sitä ehdollistumiemme purkua, jonka joudumme aloittamaan kuitenkin ennemmin tai myöhemmin.



Sisäinen viha


Meillä on paljon kaikkea sellaista sisällämme, joka vaatii poispääsyä. Eräs tällainen onnellisuuttamme estävä, syvälle sisälle työntämämme tunne on viha, joka on nmenomaan Marsin alaisuuteen kuuluvaa. Mars symboloi toiminnan lisäksi myös maskuliinienergiaa ja samalla seksuaalisuuttamme. Voidaan ajatella, että me olemme oppineet painamaan kielletyt seksuaaliset tunteemme tiukasti sisäämme, jolloin ne ryöpsähtävät sieltä odottamattomasti esiin.

Tällöin ne ilmenevät milloin mitenkin, esimerkiksi vihan tunteina. Näin voisi ajatella näitä Marsiin liitettyjä erilaisia ilmentymiä, kuten seksuaalisuus ja aggressiivisuus. Toisaalta taas, Marsin kuvaama toiminnan tarve voi olla usein myös jonkinlaista sublimaatiota, jolloin pakenemme tiettyjä mieltämme rassaavia tunteita puuhaan ja työhön.

Kuitenkin, halutessamme olla onnellisia ja päättäessämmr löytää oma tahtomme ja todellinen itsemme, meidän on silloin puhdistettava näitä aiemmin kieltämiämme tunteita. Varsinkin kiltit ihmiset, jotka eivät varsinaisesti halua toisille pahaa, ovat erityisen alttiita painamaan näitä aika ajoin pintaan tulevia vihan tunteitaan pois mielestään. Pitäen niitä uhkaavina ja "pahoina"tunteina.

Tosiasiassa tunteet eivät itsessään ole hyviä tai pahoja - me vain olemme oppineet ne sellaisiksi erittelemään. Monet elämämme kokemukset ovat olleet sellaisia, että emme ole voineet muuta, kuin pyrkiä selviytymään jotenkin. Tällöin vihan tunteitakaan ei ole voitu välttää. Kyse on kuitenkin monimutkaisemmista asioista, kuten jälleensyntymämme ja niihin sisältyvät kaikenlaiset sitoumukset ja sopimukset.

Sellaiset kuten syyllisyys ja muut piinaavat tunteemme ovat tavallaan turhia. Emme ole tosiasiassa mihinkään syyllisiä, meidät on vain opetettu uskomaan tähänkin väitteeseen, esimerkiksi uskontojemme ja niiden opettajien tahoilta. Tällaiset uskomukset ovat näin ollen meissä syvällä.

Kun olemme joutuneet kulkemaan pitkän tien syvissä vesissä ja matalissa värähtelyissä, niin maailmamme on samoin ollut yhtä sekamelskaa. Toiset ovat ottaneet pahiksen roolin syystä tai toisesta, toiset puolestaan kulkevat valon polkua. Näin tämä vain on mennyt.



Kaoottinen tilanne


Tämänhetkinen Marsin ja Pluton yhtymä kauriissa kertoo hyvin, kuten nykyiset merkittävämmät aspektit yleensäkin, juuri siitä, mitä maailmassamme tapahtuu. Samalla ne osoittavat tälle ajalle ominaisen erikoislaatuisen muutoksen ajan ilmentymiä. Kyseinen aspekti on hyvin dynaaminen ja suorastaan hyökkäävä. Siihen sisältyvä marsmainen suora toiminta ja plutomainen kontrolli yhdistyvät ennakoimattomalla tavalla. Näin se kuvaa yksinkertaisesti nykyistä maailman tilannetta kaaoksen tunteineen ja kaikenlaisine uhkakuvineen. 

Elämme juuri nyt erikoisen tärkeää vaihetta kehityksessämme ja tämä on selvästi jonkinlaista vedenjakajan aikaa. Kauan olemme joutuneet vain seuraamaan, kuinka meitä pidetään pimeydessä, ilman mitään toivoa paremmasta. Nyt vaaka on alkanut kallistua yhä enemmän valon puolelle, pimeän joukon ollessa paniikissa. Tämänlainen aspekti kuvaa tätä tilannetta, jolloin kyseinen pimeä eliitti laittaa peliin kaiken mahdollisen. Kyse on heidän olemassaolostaan täällä.

Onneksi meillä on auttajia, jotka ovat sitoutuneet pelastamaan tilanteen. Myös yhä useampi entinen pimeyden toimija on antanut itsensä herätä ja siirtynyt valon puolelle. Tätä tapahtuu yhä lisääntyvämmin näihin aikoihin. Rakkausenergia lisääntyy samassa tahdissa, sillä monien edelläkävijöiden suunnitelmaan kuuluu tämänhetkinen suuri sisäinen prosessi ja siihen liittyy myös sydänenergian voimistuminen. Pelon ja vihan kaltaisten tunteiden tuoma negatiivinen energia on nimenomaan pimeän voimien edustajien kannalta otollista ja tätä he haluavat. Rakkaus kuitenkin voittaa! 



Henkinen päämäärä







Jo hiukan aiemmin lokakuun aikana on ollut voimakas ja merkittävä aspekti, joka kertoo hyvin syvällisistä asioista. Nimittäin, vakauden ja lainalaisuuksien planeetta Saturnus on tehnyt neliön nousevaan kuunsolmuun, samalla myös vastaavan aspektin laskevaan solmuun, joka on aina noususolmun vastakkaisella puolella.

Kuunsolmut ovat Auringon ja Kuun leikkauspisteitä.  Noususolmu kuvaa henkistä päämäärää ja laskeva puolestaan menneisyyttä jälleensyntymineen. Laskeva solmu on siitä hyvä, että siitä voi päätellä melko hyvin kunkin ihmisen menneisyydestä tiettyjä tärkeitä kehityskulkuja. Noususolmun kuvaama henkinen päämäärä kertoo tietystä suunnitelmasta, jonka asianomainen yksilö on tehnyt ennen jälleensyntymää. Tämä on siitä merkittävä astrokartan tekijä, että tavallaan se kattaa kaiken muun synnyinkartalla olevan.

Saturnuksen kehittävä, kova neliö molempiin näihin solmuihin on täysin erilainen luonteeltaan, kuin edellä läpikäyty  Marsin ja Saturnuksen aspekti. Molempien samanaikainen esiintyminen kertoo symbolisesti hyvin tämän hetken rajuista efekteistä, jotka on syytä tasapainottaa. Tämä aika muutosenergioineen vaatii samanaikaisesti jotakin tasapainottavaa, joka tuo samalla vastuullisuutta ja syvällisempää viisautta. Muuten tämän kaltainen koetteleva ja hektinen muutosaika ei pysy hallinnassa. Saturnuksen kulma kuunsolmuihin kuvaa siis vastuumme tuntemista henkiseen tavoitteeseemme täällä mapallolla.

Samoihin aikoihin lokakuun toisella puoliskolla kyseiset kuunsolmut tekevät uuden kontaktin. nimittäin kaloissa olevaan Neptunukseen. Silloin laskusolmu on yhtymässä tähän henkiseen muutosplaneettaan, ja samoin noususolmu on tällöin vastakkain näihin. Tämä on puolestaan hyvin erilainen vaikutuksiltaan kuin  Saturnuksen aiemmin tekemä aspekti samoihin solmuihin. Neptunuksen tekemä kontakti vaikuttaa enemmän henkisellä puolella ja kuvaa meidän suuria mahdollisuuksiamme nousta aiemmista taajuuksista korkeampiin värähtelyihin

Meidän on tällöin helpompi irrottautua menneisyyden kahleista ja suuntautua korkeampiin taajuuksiin. Se ei todellakaan ole tässä tilanteessa aina helppoa, koska voimakkaita energioita tulee lähes kaiken aikaa tänne, kosmoksesta saakka. Se saa aikaan meissä monenlaisia outoja tuntemuksia.
Hyvä on kuitenkin muistaa, että samalla ne ovat meitä puhdistavia ja voimaannuttavia, edistäen näin valon voimistumista Maa-planeetallamme.





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti