Asiaa maailman muutoksesta, maailmamme muuttumisesta, uudesta inhimillisemmästä ajasta, astrologista symboliikkaa käyttäen.

maanantai 17. lokakuuta 2016

KIELIPELI

Sanat ovat vallankäyttöä


"Sana tuntuu hauraalta aseelta, mutta kuitenkin sillä hakataan ihminen pökerryksiin, hallitaan häntä".
Tämä lainaus kirjailija Pentti Haanpäältä kertoo oleellisesti, kuinka vaillinaista ja epämääräistä itseilmaisumme tosiasiassa on. Kieli, jolla ilmaisemme toisillemme käsitteisiä asioita, on varsinkin helppoa ymmärtää toisin, kuin on varsinainen tarkoitus. Kieleen ja kommunikointiin sisältyvät merkitykset kertovat vain likimääräisesti kyseessä olevasta asiasta.

Kanssakäyntimme perustuu kuitenkin nykyisellään vain sanalliseen viestintään ja siihen meidän on kuitenkin pitäydyttävä, ainakin toistaiseksi. Siihen se on perustunut iät ja ajat, ainakin tuhansia vuosia. Jos nyt ajattelemme taaksejäänyttä aikaa ja kirjoitettua historiaamme, meillä on siitä jonkinlaista dataa hallussamme. Se on kuitenkin hyvin hajanaista otantaa sieltä täältä, ja sen todenperäisyyskin on loppujen lopuksi niin ja näin.

Koska kielemme on tällä hetkellä ainoa toimiva kommunikointivälineemme, me olemme täysin sen varassa. Sitä on myös helppo käyttää omien tarkoitusperien toteuttamiseen. Tuo Haanpään toteamus kyllä kertoo paljon myös siitä, kuinka tätä sanojen magiaa todella on käytetty alistamisen välineenä.
Sitä on ilmeisen helppo soveltaa omiin intresseihin sopivaksi, kun valtaa on riittävästi.

Meillä on sellainen käsitys manipuloinnista ja propagandasta, että sitä on harjoitettu lähinnä ns. diktatuureissa, ei ns. demokratioissa. Onkohan näin?



Olemmeko täysin mielikuviemme armoilla?


Astrologiassa tietoisuus, ajattelu ja itseilmaisu sanoineen kaikkineen voidaan määrittää Merkuriuksen avulla. Aurinkokunnan nopein ja Aurinkoa lähinnä oleva planeetta soveltuu tähän tarkoitukseen hyvin. Se on ikäänkuin suorassa yhteydessä Aurinkoon, joka symboloi todellista Itseämme. Jos ajatellaan ihannetilaa, niin silloin Auringon eli todellisen Itsemme kautta saamme koko ajan puhdasta tietoa (Merkurius). Tässä tapauksessa mikään vääristynyt näkemys ei olisi mahdollista.

Valitettavasti näin ei todellakaan ole tilanne, vaan voimme vain osittain käsittää asioita ja niiden merkityksiä. Aurinkokuntamme toiseksi lähin ja nopein planeetta Venus puolestaan kuvaa suhdettamme itseemme ja muihin. Se myös nykyisellään symboloi kaikkea suhtautumistamme ja suhteellistamistamme, siis arviointiamme kaikesta. Suora ajattelu ei näin ollen ole ollut meille mahdollista; olemme tottuneet ajattelemaan ja sitä kautta kommunikoimaan pelkästään näkemystemme pohjalta. Merkurius - ajattelumme ja tietoisuutemme - ei näin ollen pääse vallitsemaan sellaisenaan.

Sopii kysyä, kuinka olemme päätyneet näin epäsuoraan ajatteluun ja tiedostamiseen. Todellakin, aikoinaan Atlantiksen mantereella ollessaan silloinen sivilisaatio ilmeisesti todella eli suorassa yhteydessä kaikkeen. He olivat korkeammassa tietoisuuden tilassa, eikä heillä näin ollen ollut meidän aikamme ongelmia kaikkine sotineen ja vastaavine ilmiöineen.

Tuolloin tietyt negatiiviset voimat saivat kuitenkin tietoisilla toimillaan silloisen korkean taajuuden laskemaan niin, että lopulta kymmenien tuhansien vuosien määrätietoisen manipuloinnin seurauksena ihmiskunnan tietoisuus laski nykyiseen hyvin matalaan taajuuteen. Sitä on sitten jatkunut tuhansia vuosia niin, ettemme edes ymmärrä olevamme näissä matalissa taajuuksissa, vaan pidämme tätä "ihan hyvänä". Paitsi, että mailmamme tila on myös sen mukaista "ihan hyvää".



Oma tahtomme ja valta muihin


Koska tietoisuutemme on ollut ajatteluumme ja vertailuumme perustuvaa, niin kaikki on tällöin vain suhteellista. Varmaa ja selvää käsitystä meidän ei ole ollut mahdollista muodostaa, kuin aivan konkreettisista asioista. Vähänkään abstrakteissa asioissa, kuten käsitteissä ja käsityksissä ei ole muuta keinoa kuin päättely oman arviointimme pohjalta. Näin ollen meihin voidaan vaikuttaa monin tavoin, tehokkaimmin tunnepuoltamme manipuloiden, koska  me reagoimme herkimmin tähän alueeseen. Astrologiassa Kuu vastaa tunnepuolta.

Oma tahtomme, eli Aurinkomme, ei ole päässyt meissä erityisemmin esille, koska vuosituhansien ajan vallinneet matalat taajuudet ovat saaneet aikaan monia negatiivisuuksia meissä ja maailmassamme. Psyykkiset ehdollistumamme ovat vaikuttaneet niin, että kanssakäyntimme on värittynyt monenlaisin vääristymin. Valta muihin -kompleksi on niistä perustavin. Kaukaisin aurinkokunnan planeetta Pluto symboloi myös tätä piirrettä.

Pluto kuvaa ihmisen ja ihmiskunnan perutavanlaista muutosta, transformaatiota, joka on juuri viime vuosina päässyt maailmassamme alkamaan. Samoin sen piiriin kuuluu päättäväisyys ja ehdottomuus, myös kaikenlaiset ääri-ilmiöt. Tuo Pluton kuvaama vallanhalu ja alistamis/alistumis-kompleksi puolestaan on näitä tavanomaisia lieveilmiöitämme. Kuitenkin erityisesti tämä samainen valtakompleksi ja sen käyttö maailmassa on ollut viimeisten vuosituhansien aikana kaikenkattava. Siihen liittyvä hallinnanhalu on mahdollistanut nykyisenkaltaisen maailman kaikkine makaabereine piirteineen.

Koska Plutoon liittyvä päättäväisyys ja ehdottomuus näyttää samalta kuin oman tahdon voima, olemme tehneet sen johtopäätöksen, että pluto-energian lieve-ilmiö, valta muihin on juuri tätä oman tahdon ilmausta. Mutta koska olemme menettäneet jo aikoja sitten mahdollisuuden todelliseen oman tahtomme eli oman Itsemme ilmentämiseen, olemme sen asemasta päätyneet nykyiseen valtapeliin toistemme kanssa, kuvitellen tämän olevan todellista voimaa.

Maailmamme on tehty sellaiseksi, ilmeisen tarkoituksellisesti, että juuri tämä valtakompleksinen piirre on sitonut ihmiskuntaa. Koska hallinnanhalu johtaa vääjäämättä siihen, että voimakkain voittaa ja heikommat häviävät, sen avulla ja siihen littyvillä manipulonnilla, väkivallalla ja vastaavalla on päädytty nykymaailman epäinhimillisyyteen. Tietty harvojen häikäilemättömien ryhmä on näillä keinoilla nostanut itsensä muiden yläpuolelle. Vallankäyttö liittyy kiinteästi mahdollisimman suuren omaisuuden ja rahamäärän valloittamiseen. Samalla on päädytty kattavaan kilpailumentaliteettiin, jossa pyritään valtataistelun avulla pärjäämään ainaisessa selviytymiskamppailussamme.



Transformaatio


Mielenkiintoista sinänsä: sama kaukainen Pluto, jonka kuvaama valtakompleksi on runnellut ihmiskuntaa, on toisaalta myös pelastuksen lopullinen ilmentymä. Maailmamme on tällä hetkellä sellaisessa kaaoksessa, että hupsheijaa ja moni odottelee vain sitä lopullista ja vapauttavaa suurta pamausta. Kuitenkin syvemmällä tasolla tämä näyttäytyy aivan toisenlaisessa valossa.

Samaan aikaan toisaalla, näennäisyyksien takana, tapahtuu tosi ihmeellisiä juttuja. Meillä on todellisuudessa hyvin vähän käsitystä siitä, mitä milloinkin on menossa, varsinkin ulkoisessa maailmassa. Kaikki ei todellakaan ole sitä, mitä annetaan julkisesti ymmärtää. Hallitukset, media ja rahamaailma yhdessä ovat monissa liittoutumissa keskenään hyväveliverkostoineen. Samoin myös toisinajattelijaporukka, valon liittouma, on liittoutunut omalla tavallaan, myös aivan konkreettisesti. Todella sekava tilanne.

Taustalla kaiken ulkoisen melskeen ja sotakiihkoilun keskellä vaikuttaa yhä vahvemmin neuvotteluiden kautta tapahtuva käänne vanhan järjestelmän romuttamisena kohti uutta aikaa. Tässä liittoutumassa on mukana myös maan ulkoisia toimijoita, niissä rajoissa, joissa he voivat toimia, ottaen huomioon tietyt kosmiset lainalaisuudet.

Päämääränä on kaiken toimimattoman hajottaminen ja uuden inhimillisen maailman rakentaminen puhtaalta pöydältä. Toisin sanoen: kyseessä on täydellinen muodonmuutos eli transformaatio. Tämä on juuri kyseisen Pluton todellinen symbolinen vaikutus planettasysteemissämme. Muuten, tuo taustalla kulissien takana toiminta kuuluu samoin kyseisen planeetan piiriin. Plutoa kaikki tyynni.

Pelkkä ulkoinen muutos ei vielä riitä kyllin perusteelliseen muutokseen, vaan sen lisäksi tarvitaan perusteellinen sisäinen puhdistautuminen kaikista edellisistä jälleensyntymistä ja niiden traumaattisista tunnemuistoista. Samoin tietenkin myös tämänkertaisen elämän haitallisista kokemuksista ja niihin sisältyvistä tunteista. Tämä maailmanlaajuinen ja kokonaisvaltaisesti vaikuttava prosessi on alkanut, joten ymmärrettävästi se ei hoidu aivan kitkattomasti.



Manipulointi - tiedostaminen


Merkurius symboloi meidän ajatteluamme ja sen seurausta, itseilmaisuamme. Ajattelu liittyy tiedostamiseen ja sitä myötä ymmärrykseen, mikä on mitäkin. Pluto puolestaan kuvaa alemmalla tasolla hallinnan, manipuloinnin ja alistamisen tarvetta. Kuten vanha slogani "tieto on valtaa" hyvin kertoo siitä, kuinka meitä on kautta aikojen hämätty vallankäyttäjien toimesta, näiden ottaessa haltuun kaiken oleellisen informaation. Meidän kuvitelmamme "vapaasta tiedonvälityksestä" ei kestä todellisuuden faktoja, emmekä ole voineet käsittää, kuinka totaalisesti meitä ja ihmiskuntaa on läpi historian häikäilemättä huijattu.

Varsinkin psyykkiset lainalaisuudet ja niiden merkittävyys ovat jääneet meiltä kutakuinkin kokonaan käsittämättä. Jos me tietäisimme ja meille olisi opetettu vaikkapa jo koulussa nämä keskeiset psyykemme perustekijät kaikkine ehdollistumineen, niin voisimme nähdä itsemme ja koko järjestelmämme kaikkineen aivan toisella tavalla. Silloin meitä ei myöskään voitaisi manipuloida nykyiseen tapaan. Samoin olisimme ymmärtäneet omat piilevät traumamme ja fobiamme ja niiden tietoisuuteemme saattamisen elämämme tärkeimpänä toimeenpiteenämme.

Tämä olisi meidän kaikkinaisen sisäisen hyvänolomme ja aidon ilon kokemisen kannalta ehdoton edellytys. Tätä ei ole meille, sattuneesta syystä koskaan tuotu esille. Retorinen kysymys: minkähän takia...? Olisiko joidenkin tahojen vallanmenetyksen pelko mitään? Silloin me ymmärtäisimme ilman muuta näiden porukoiden kaikenlaiset metkut ja salailut kaikkine manipulaatioineen aivan eri lailla.

Otetaanpa jokin esimerkki sanoilla ja käsitteillä hämäämisestä:
"Positiivisuus" on hyvä ja suositeltava ominaisuus, mutta sille voidaan antaa lisämerkityksinä vaikkapa  "nöyryys", "mukautuvaisuus", "tottelevaisuus" - tällaisia käsitteitä, joita valtaeliitti käyttää erehdyttämään ihmiset tottelevaisiksi heille. Näin saadaan sanat "positiivisuus" ja "mukautuvaisuus" vaikuttamaan aivan samalta asialta. Kun suhtaudut kaikkeen nöyrästi ja tottelevaisesti, olet silloin positiivinen. Kääntäen: kun vastustat auktoriteetteja, niin silloin et ole tottelevainen etkä myöskään positiivinen.

Nämä kaikki sanat ovat sinällään aivan suositeltavia ominaisuuksia - oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Sen sijaan kun niitä käytetään toistensa synonyymeina, ollaankin jo harhapoluilla. Lisäksi, kun näihin sanayhdistelmiin liitetään vielä vastuullisuuden käsite, saadaan aikaan mielenkiintoinen kompleksi. Eli: kun olet nöyrä ja mukautuvainen kaikkeen, osoittaen tottelevaisuutta, olet silloin muka positiivinen ihminen ja näin muodoin hyväksyttävä. Tällöin osoitat myös vastuullisuutta, ollen yhteiskuntakelpoinen...(?). Näin tämän kaltaisella sanamagialla voidaan ihmisten oma tahto murskata, joidenkin vallantahtoisten voittaessa. Kaikki tämä on tuota samaa valtapeliä ja kielipeliä harhautuksineen.

Vesimiehen aikamme ja sen muutosenergiat ovat kuitenkin nyt voimistuneet, ja voimistuvat yhä lisää.
Nuo energiat vahvistavat tätä jatkuvaa tietoisuuden evoluutiota. Olemme nyt valmiita ottamaan oman voimamme. Emme tarvitse enää menneisyyden kahlitsevaa kontrollia. Itse kukin täällä maapallolla alkaa tuntemaan ja kokemaan tämän energian vaikutukset, kukin täysin omalla, vesimiehen ajalle tyypilliseen tapaan - vapaasti ja yksilöllisesti.





 














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti