Asiaa maailman muutoksesta, maailmamme muuttumisesta, uudesta inhimillisemmästä ajasta, astrologista symboliikkaa käyttäen.

torstai 31. maaliskuuta 2016

TERVEYTEMME SALAISUUDET

Lääketieteen isäksi mainittu Hippokrates sanoi aikoinaan: "ravintosi olkoon lääkkeesi". Muinaisen ajan käsitys terveydestä oli kokonaisvaltainen, ainakin jos sitä katsotaan nykyisestä tieteellisestä perspektiivistä. Tämä holistinen ihmiskäsitys näki niin ruumiin kuin hengen yhteneväiseksi kokonaisuudeksi, toisin sanoen: lähtökohta on henkinen taso, joka ilmentyy fyysiseksi. Muutama vuosisata sitten ranskalainen filosofi Rene Descartes teki selvän eron henkisen ja fyysisen olemuksen välillä. Tämä otettiin sitten ohjenuoraksi ja alettiin keskittyä ihmisruumiista puhuttaessa pelkästään fyysiseen puoleen.

Samainen kemiallinen näkemys on sittemmin ulottunut kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan - tuloksena tästä on, että ihmisen terveys on yhtä kuin kemialliset lääkkeet. No, liikunnan merkitys sentään myönnetään myös terveyttä edistäväksi, samaten tietyt ravintosuositukset. Mutta lääketiede on kuitenkin se, jonka annetaan ymmärtää olevan meidän tuki ja turvamme.

Kuinka kauaksi onkaan ajauduttu muinaisesta kokonaisvaltaisesta näkemyksestä. Joku onkin huomauttanut, että nykyihminen on ainoa eläin, joka myrkyttää ruokansa ennen sen syömistä. Meiltä on hämärretty se, mikä merkitys meille on luonnollisella ylipäätään. Voisi sanoa, että vähitellen on siirretty tätä näkemystä yhä edemmäs ja luotetaan siihen, että totumme kaikkeen, kun se tehdään tarpeeksi pienin askelin. Näin meille voidaan kaupata melkein mitä tahansa, kun vain tuodaan sopiva luotettavan tuntuinen auktoriteetti siitä meidät vakuuttamaan.




Ajatellaanpa, että kaikki ei todellakaan ole ollut sitä, mitä on annettu ymmärtää. Me olemme pitäneet itsestään selvänä, että yhteiskuntamme johdossa olevat ja sen suuri organisaatio, on nimenomaan meitä kansalaisia varten. Ja että lähtökohtaisesti he ovat motivoituneet pitämään meistä, kansalaisistaan huolta. Ja vaikka tiedetäänkin näiden toimijoiden omat intressit ja kyseenalaiset korruptoitumisensa, niin ajatellaan, että he ja tämä koko organisaatio tekevät kuitenkin parhaansa yhteisen edun eteen. Tämä luottamuksemme on meissä syvällä ja se on osa meidän identiteettiämme tunteaksemme itsemme turvatuksi ja eheäksi.

Meille ei tule helposti mieleen, kuinka suuri merkitys omilla periaatteillamme itsellemme onkaan. Varsinkin moni, joka näkee itsensä vähemmän yhteiskunnallisista ja vastaavista asioista kiinnostuneeksi, ajattelee, että omilla näkemyksillään ja arvoillaan ei hänelle ole sen kummempaa merkitystä. Todellisuudessa jokaisen ihmisen identiteetti koostuu monista eri tekijöistä. Ihmisen tarve kokea olevansa turvassa, on identiteetin ydinkysymys. Jokainen suojelee omaa identiteettiään ja turvallisuuttaan epävarmaa ulkomaailmaa vastaan.

Selviytymisen tarve perusturvallisuuksineen on tässä ykkösasia. Siihen sisältyy myös oma luottamus ulkoisiin turvallisuutta tuoviin rakenteisiin. Tämän luottamuksen ei tarvitse perustua tosiasioihin, vaan pelkästään luottamukseen. Tämä on se pointti koko asiassa, ja se ei helposti ole avattavissa. Kun me näemme tai kuulemme jotain, joka ei ole yhteneväinen siihen, mitä olemme pitäneet itsestäänselvänä, me yksinkertaisesti torjumme tämän. Se uhkaa jollain tavoin meidän yhtenäistä maailmankuvaamme, sillä olemme kiinnittyneet tähän omaan mielikuvaamme.

Olemme myös verkostuneet moniin sidosryhmiin, kuten perhe, työyhteisö, ystäväpiiri - kaikki tuo on tehnyt oman identiteettimme, jota me kutsumme itseksemme. Tätänykyä on monenlaista, joka uhkaa horjuttaa uskomustamme tietynlaiseen järjestykseen; kaikenlaista uskomattomalta kuulostavaa ja ristiriitaista informaatiota. Meistä otetaan nyt mittaa, haluammeko ensisijaisesti totuudellisuutta vai aiommeko edelleen pysyttäytyä vanhoissa asenteissamme ja uskomuksissamme. Jokainen tekee tämän valinnan itse omista lähtökohdistaan. Suurin osa ihmisistä on tottunut seuraamaan valtavirtaa, koska heille on ollut tärkeää säilyttää tietynlainen mielikuva itsestään heikkona ilman valtavirran tukea ja hyväksyntää.





Maailma on muuttumassa ja me olemme muuttumassa - nykyinen informaatiotulva, huolimatta sen hektisyydestä ja ristiriitaisuuksista, on oleellinen osa tätä muutosta. Toisaalta, samaan aikaan monenlaiset ulkoiset tekijät pyrkivät horjuttamaan tasapainoamme ja näin myös terveyttämme. Suuri suomalainen edesmennyt tietäjä Esko Jalkanen huomasi jo vuosikymmeniä sitten, kuinka ympäristömme, ja sitä myöten myös väestön vastustuskyky heikkeni huolestuttavasti. Tämän hän päätteli yliaistillisilla tutkimuksillaan. Hän myös totesi selvän korrelaation vastuskyvyn alenemisen ja erilaisten lisääntyvien sairauksien välillä. Hän nimesi tämän vastuskyvyn ja sen vaihtelun värähtelyksi, joka vallitsee kaikkialla: mitä korkeampi värähtely, sitä parempi lähtökohta terveyden ylläpidon kannalta.

On syytä huomata, kuinka Jalkanen ja hänen ainutlaatuiset tutkimuksensa on kokonaan vaiettu julkisuudessa. Hän päätteli tämän maapallon yleisen vastustuskyvyn alenemisen johtuvan monista ulkoisista syistä: sähkölaitteet ja erityisesti tietotekniset laitteet, kemialliset lannoitteet, avohakkuut, saasteet, ravinnon köyhtyminen ja kaikenlaiset lisäaineet, negatiivisuuden lisääntyminen maailmassa, ydinsäteily ja  Suomelle tyypillinen voimistunut haitallinen maasäteily. Sanalla sanoen, koko tämä nykyinen tieteellis-tekninen suuntaus, jossa ihminen, koko biosfääri ja maapallo on alistettu suurelle rahalle ja mielettömille ideologioille, jossa realiteetit ja todelliset lainalaisuudet on unohdettu.

Nyt alamme jo tietää, kuinka johdettua ja organisoitua tämä on ollut, ei pelkästään ymmärtämättömyyttä - pikemminkin päinvastoin - tietyt kaiken taustalla olevat tahot ovat näin katsoneet itselleen hyväksi. Näin voidaan paremmin tajuta vallalla ollut tuhoava suuntaus, joka ei kunnioita sen paremmin luontoa kuin ihmisiäkään. Jotta ihmisten vastustustyvyn ja terveyden alasajo olisi mahdollisimman tehokasta, keksittiin aikoinaan ns. ulkoinen immuniteetti eli kemialliset rokotukset ja tämä on saatu näyttämään oikealta ja välttämättömältä. Tosiasiassa tällä tavalla sivuutetaan ja heikennetään ihmisen oma luontainen immuniteetti, joka pystyisi torjumaan haitta-aineet.

Toinen merkittävä lisä vastustuskyvyn alenemiselle ovat kemialliset lääkkeet ja niiden yltiöpäinen käyttö. Lääkeyhtiöiden käytäntö uusien lääkkeiden tutkimusissa on ollut näiden koetulosten vääristely ja manipulointi. Tästä on nykyisin vaikka millä mitalla selvää faktaa; "Jolla on silmät, nähköön ja korvat, kuulkoon". Voimme kuitenkin olla onnellisia siitä, että tämä kaikki narrinpeli alkaa olla pelattu ja totuus paljastuu kaikessa hurjuudessaan - olemme niillä kantturoilla tällä hetkellä.

Esko Jalkanen antoi myös hyviä ohjeita, joilla kuka tahansa voi parantaa vastustuskykyään. Esimerkiksi jo melkeimpä unohtunut ravinnon siunaus ennen sen nauttimista, tai vaihtoehtoisesti pyytämällä lisää bioenergiaa - pieni tauko - ja sitten lisää värähtelyä ruokaan tai veteen. Näitä samoja pyyntöjä voi kohdistaa myös suoraan itseensä tai toiseen henkilöön. Nämä unohdetut muinaiset käytännöt ovat toimivia ja perustuvat luonnon ja kosmoksen lainalaisuuksiin. Menneen fyysisen pimeyden ajanjakson aikana - jota muinaiset intialaiset näkijät kutsuivat Kali yuga-ajanjaksoksi - tämä leinalaisuuteen perustuva tieto on häivytetty.

Voimme olla varmoja siitä, että tälläkin hetkellä ihmiskunnalla on kaikki tarvittava, joka voisi varmistaa ja parantaa terveytemme, jos se sallittaisiin joidenkin taholta. Sattuneesta syystä tämä kun ei vaan palvele rahapiirien bisneksiä, toisin kuin esimerkiksi lääkebisnes, jonka tuotteet monissa tapauksissa päinvastoin tuhoavat terveyttä. Oman vastustuskyvyn nostaminen on ainoa luotettava tie terveyteen, jossa kiinnitetään huomio kokonaisvaltaisuuteen: "terve sielu terveessä ruumiissa". Suuri tietoisuuden muutos on kuitenkin alkanut ja meitä itsekutakin herätellään monin tavoin. Olemme ottamassa oman tahtomme takaisin ja meitä on paljon - seitsemän miljardia. Miettikäämme sitä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti