Asiaa maailman muutoksesta, maailmamme muuttumisesta, uudesta inhimillisemmästä ajasta, astrologista symboliikkaa käyttäen.

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

SUURI MUUTOS JA KEVÄÄN 2016 PIMENNYKSET

Elämme ainutlaatuista muutoksen aikaa maapallon historiassa. Muutos on samalla sekä sisäistä että ulkoista. Tämä aika on tavanomaista intensiivisempää ja näin myös astrologiset tapahtumat vaikuttavat tehokkaammin kuin yleensä. Varsinkin auringon- ja kuunpimennyksillä on tällaiset megaluokan vaikutukset - jos ei ihan heti ja käytännössä, niin joka tapauksessa ne vaikuttavat. Sillä ei ole astrologisesti mitään merkitystä, missä päin maailmaa ne tapahtuvat - vaikutus on sama.

Molemmat, auringon- ja kuunpimennykset, tapahtuvat keväisin ja syksyisin noin kahden viikon välein. Tällä kertaa ensin tulee auringonpimennys, 9. maaliskuuta ja kuunpimennys seuraa 23. maaliskuuta. Niiden välissä on myös aina merkittävä kevätpäivän tasaus. Koska kevät on erikoisen dynaamista aikaa, myös nämä kevään pimennykset tasauspisteineen ovat lähtökohtaisesti samantyyppisiä vaikutuksiltaan.



Auringonpimennys on aina samalla Uuden kuun vaihe, jolloin Aurinko ja Kuu ovat yhtymässä. Tällä kertaa pimennys sijoittuu kaloihin 18. asteeseen ja yhtymään osuu myös asteroidi Kheiron 20. asteessa. Pimennykset ovat eräänlaisia laukaisijoita ja niihin on sisällytetty monenlaista voimaa ja merkitystä. Ne tukevat käynnissä olevaa suurta muutosta edesauttaen vanhan käyttökelvottoman poistamista ja uuden omaksumista. Sen takia näillä pimennyksillä on erityisen suuri merkitys.

Tämänkertaisessa auringonpimennyksessä merkittävää on sen osuminen kalojen merkkiin ja Kheironin mukanaolo. Kalat on eläinradan päättävä merkki ennen uuden syklin aloittavaa oinasta. Kalat on ymmärryksen ja viisauden symboli, veden elementtiä, eli tunnevaltaista suhdetta osoittava.

Kheironin merkitys kokonaisvaltaisena parantajana ja Uuden ajan ilmentäjänä liittyy siis tähän auringonpimennykseen. Se on myös jo yhtymässä laskevan kuun solmun kanssa, joka tekee tilanteen vielä mielenkiintoisemmaksi (samalla vastakkain nousevaan solmuun). Kuun laskeva solmu kertoo jotain olennaista menneisyydestä ja sen tiukentuva yhtymä Kheironiin puolestaan ihmiskunnan nykyisestä tarpeesta irrottaa vanhat iänikuiset, syvällä sisimmässä olevat tunnemuistot itsestään. Tässä symboloituu Kheironin parantava vaikutus näihin tunnemuistoihin.

Toisaalta, Kheiron on oppositiossa neitsyessä olevaan noususolmuun, koska laskeva solmu on aina oppositiossa noususolmuun. Nouseva solmu puolestaan kertoo jotain olennaista meidän henkisestä päämäärästämme. Noususolmu vastakkain Kheironiin kertoo hyvin tämän hetken tilanteestamme, jossa uusi, kokonaan tietoisuutemme muuttava aikakausi on aluillaan ja tuleva ihmiskunnan henkinen ja muukin päämäärä näyttää vielä olevan tietämättömissä.


Kuunpimennys kaksi viikkoa myöhemmin on suoraa jatkumoa Auringon vastaavalle. Kolme päivää aiemmin tapahtunut kevätpäivän tasaus sopii hyvin tähän tilanteeseen, antaen sille lisävauhtia. Kevätpäiväntasauksessa Aurinko siirtyy kaloista oinaaseen, ja samalla alkaa taas uusi sykli eläinradan ympäri. Kuunpimennys on aina myös täydenkuun vaihe, jossa Aurinko ja Kuu ovat oppositiossa keskenään.

Täysikuu pitää sisällään monenlaisia irrationaalisia elementtejä, ja kansankielessä puhutaan kuuhulluudesta. Täydessäkuussa Aurinko eli tietoisuus ja Kuu eli tiedostamaton ovat eri puolilla eläinrataa. Niillä ei siis silloin ole mitään suoraa yhteyttä toisiinsa. Kun kyseessä on samalla myös pimennys, niin tilanne on lähtökohtaisesti vielä voimakkaampi. Kyseessä on hyvin latautunut tilanne, riippumatta siitä, missä päin maailmaa pimennys käytännössä tapahtuu.

Kuunpimennyksen sijoittuessa vaa'an alkuun, siinä ilmeisesti ollaan tekemistä tasapainon kanssa, meidän etsiessämme jonkinlaista tasapainoa tämän ajan erittäin hektisessä maailmassa. Se on selvää, että erityisen voimakasta kosmista energiaa on latautunut näihin molempiin pimennyksiin. Ne vaikuttavat meihin jokaiseen jollakin tavoin, riippumatta siitä, tiedostammeko ne vai emme. Hyvin herkät ihmiset voivat tuntea näiden vaikutukset monenlaisina tuntemuksina: kuumotuksena, vatsaoireina, erityisen hermostuneisuuden tuntemuksina ym.

Jo auringonpimenyksen hetkillä kaksi viikkoa aiemmin vallinnut Kheironin ja Kuun laskusolmun yhtymä on nyt kaksi viikkoa myöhemmin ehtinyt tarkkaan yhtymään, johon mukaan on lisäksi tullut asteroidi Ceres. Tämä Ceres on roomalainen vastine kreikkalaisten Demeterille, jota pidettiin maan hedelmällisyyden vastineena ja samalla se myös kuvasi ihmisten suhdetta maahan. Tämä sopii varmasti kuvaamaan sitä myös meidän aikanamme. Lisäksi henkilökohtaisesti Ceres kertoo meidän huolenpidon ja hoivatarpeestamme; kuinka me annamme ja otamme sitä vastaan. Ceresin yhtymä Kheiron/laskusolmuun tuo tähän tilanteeseen empaattisuutta ja solidaarisuutta, joka on tervetullutta menneisyytemme parantamisessa ja kaikkien entisten elämiemme traumojen läpikäymisessä.

Kuunpimennyksen aikaan tapahtuu lisäksi toinenkin merkittävä aspekti: Jupiterin ja Saturnuksen tarkka, kova neliö. Nämä molemmat ovat ns. sosiaalisia planeettoja, joita voidaan sanoa etenemisvauhdiltaan keskihitaiksi. Jupiter kuvaa meidän todellisuudessa äärettömiä mahdollisuuksiamme ja Saturnus kaikkiallisia lainalaisuuksia ja rajoituksia. Näiden muodostaessa haasteellisen neliön (90 astetta) toisiinsa, tuloksena on kriittisyyttä, varsinkin sosiaalisia ja yhteiskunnallisia asioita kohtaan. Ylipäätään tämä kertoo täydellisesti tämän hetken maailman tilanteesta, jossa yhä laajemmin ja voimakkaammin tiedostetaan vääryydet ja suoranaiset valheet.
Samoin kyseinen neliö symboloi ihmisten ja ihmiskunnan mahdollisuuksien ja vastuullisuuden välistä ristiriitaa. Nämä kaikki tuodaan esille pohdittaviksi ja ratkaistaviksi näinä aikoina.

Kevään pimennykset monine aspekteineen tähdentävät tämän vuoden merkitystä, jolloin yhä selvemmin alkavat näkyä todelliset muutokset kaikkialla. Monet katastrofeihin viittaavat asiat maapallollamme antavat helposti hyvin synkän ja toivottoman kuvan tilanteesta. Kuva on kuitenkin vain ulkoinen, eikä kerro taustalla vaikuttavista todellisista muutoksen ja valon voimista. Tämä on
todellisuudessa ihmiskunnan suurin muutos kautta aikojen ja alamme vähitellen huomaamaan tämän. Me teemme tämän muutoksen ja tämä kaikki on alkua sille, minkä me olemme syvällä sisimmässämme päättäneet toteuttaa.


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti