Asiaa maailman muutoksesta, maailmamme muuttumisesta, uudesta inhimillisemmästä ajasta, astrologista symboliikkaa käyttäen.

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

PIMENNYSTEN JÄLKEISTÄ ASTROLOGIAA






Hups heijaa vaan - pimennykset oli ja meni kaikkine energioineen. Ei varmastikaan kuitenkaan jälkiä jättämättä, yksi ja toinen saattoi tuntea näiden konkreettisia vaikutuksia kehossaan. Voimakkaita energioita on kuitenkin koko ajan tulossa edelleen ja suuri osa niistä on peräisin aurinkokunnan ulkopuolelta.

Jos nyt mietitään ensin , että millä lailla astrologia-systeemi ylipäänsä nayttäytyy ns. tavalliselle ihmiselle, että onko se jotakin taivaankappaleiden tuottamaa vaikutusta ihmisiin vai mitä sitten. Että tuleeko näistä planeetoista ja muista joitakin mystisiä energioita, jotka vaikuttavat meihin? Vai onko koko astrologia täyttä humpuukia, jolla vain rahastetaan?

Omalta kohdaltani voin sanoa, että en - vaaka-nousevana varsinkaan - ole niin halukas tekemään jotakin epätarkoituksenmukaista ja turhanaikaista, jos en koe siinä jotakin, joka selvästi motivoi minua jatkamaan. Sen verran vaikeaa astrologian syvällisempi sisäistäminen kuitenkin, ainakin itselleni, opiskelujeni alkuvaiheessa oli, että ilman selviä havaintoja sen konkreettisista vaikutuksista ihmiseen, en olisi tätä jatkanut kauankaan. Olen myös pyrkinyt siihen, että en pidä kiinni mistään opista tai vakaumuksesta, vaan jos näen, että jokin ei kohdallani toimi, niin olen milloin vain valmis irrottamaan tuon näkemyksen. Joten, jos jonakin päivänä huomaan, että "eihän tämä astrologia sittenkään ole mitään", niin selvä juttu: antaa sen sitten vaan mennä.

Tämän näen ihan hyvänä ohjeena kenelle vain: että oltaisiin valmiita muuttamaan omia käsityksiämme silloin, kun näemme, että faktat eivät enää niitä tue. Astrologian perusteista voisi mainita, että kyseessä ei ole oppi planeetoista ja muista taivaankappaleista, joka on astronomiaa, vaan sisäisistä tapahtumista itsessämme. Olemme joskus muinoin huomanneet, että tietyt taivaan astronomiset tapahtumat vastaavat näitä sisäisiä juttujamme, ja että tietyllä taivaankappaleella on tällainen vastaavuus mielemme kanssa.

Nämä muinaiset viisaat ovat sitten kehittäneet tästä mahdollisimman kattavan järjestelmän. Kuten psykologi Carl Jung aikoinaan totesi, itse taitavana astrologinakin, että kuinka paljon monet sinänsä hyvät psykologit menettävätkään, kun eivät käytä analyyseissään lisäksi myös astrologiaa. Astrologia kun on siitä mainio menetelmä, että sitä käyttäen voidaan tarkasti yksilöidä jokin tietty piirre mielessämme. Pelkästään psyykeä analysoimalla tämä on huomattavasti työläämpää ja varsinkin hitaampaa.





Se, että astrologia ja monet muut vastaavat hyvät työkalut hyvinvointiamme ja yleistä kehittymistämme ajatellen on tietoisesti siirretty kyseenalaisten asioiden piiriin, on näitä iänikuisia valtaapitävien juonia ihmisten pitämiseksi heikkoina ja tiedostamattomina. Nyt kuitenkin on alkanut kaikkien menneiden tietojen ja taitojen renessanssi, jota muuten astrologiassa sattuvasti kuvaa vuonna 1977 löydetty Kheiron-asteroidi. Me alamme ihmiskuntana viimeinkin voimaantua ja herätä pitkästä ruususen unestamme.

Nyt huhtikuun puolivälissä ei kovin merkittäviä astrologisia tapahtumia ole, kuitenkin kaksi planeettaa, Mars ja Pluto ovat pysähtyneessä tilanteessa ennenkuin ne muutaman päivän päästä aloittavat kuukausien mittaisen perääntymisjaksonsa (käytän edelleen Plutosta planeetta-nimitystä).
Kaikki planeetat nimittäin säännöllisesti ajoittain hidastavat vauhtiaan, jolloin niiden liike vaikuttaa peräytyvältä. Hitaammat planeetat Jupiterista alkaen tekevät perääntymisensä kertaalleen vuosittain, Venus ja Mars perääntyvät joka toinen vuosi ja kaikkein nopein eli Merkurius kaksi tai kolme kertaa vuodessa, tänä vuonna kolme kertaa.

Tämän vuoksi näihin aikoihin alkava Marsin perääntymis-jakso on erityisen merkittävä tapaus. Marsin symboloima toiminta, työ ja maskuliinienergia aiheuttaa pohtimista ja järkeistämisen tarvetta, nimenomaan käytännöllisesti. Planeetan perääntyminen ylipäänsä tuo esiin tarpeen sisäistää kyseisen planeetan mukaisen toiminnon, jolloin omien motiivien puntarointi on paikallaan. Sitten, kun planeetta taas kääntyy eteneväksi, nämä perääntymisen aikana sisäistetyt asiat voidaan konkreellistaa. Tämä on ideana tässä prosessissa.

Nyt on sitten muutama kuukausi ekstra-aikaa Marsin perääntyessä, pohtien omia tavoitteitaan: ovatko ne realistisia jollain tavoin, vai onko hälläväliä-vaihe menossa, jolloin mikään ei tunnu tärkeältä. Vai onko mielessä jokin hämärä tarve löytää täysin uudenlainen itseä motivoiva työ tai toiminta. Omat todelliset motiivit on syytä miettiä nyt tarkkaan; joka tapauksessa Marsin perääntyminen tuo ne aika ajoin pintaan - turhautumisen tunteina, epäröintinä ja vastaavina. Mars aloittaa taas etenemisen heinäkuun alusta lähtien.

Pluton perääntymisen alkaminen samaan aikaan Marsin kanssa saa näihin tapahtumiin lisävoimaa, sillä molempien planeettojen energiat ovat hyvin dynaamisia ja Pluton lisäksi hyvin intensiivistä. Pluton perusteellinen uudistumisen ja muutoksen vaikutus näkyy perääntymisvaiheessa helposti tahdonvoimamme heilahteluina. Tämä on vain merkki siitä, että jotain on sisällämme tapahtumassa.
Pluto symboloi nimenomaan perusteellista ja lopullista muutosta, alemmalla tasolla myös vallankäyttöä alistamis/alistumis-efekteineen. Näin ollen tämä Pluton perääntymisvaihe kuvaa myös nykyisen valtaeliitin tarvetta miettiä lähtökohtiaan ja agendaansa tarkemmin.

Näiden kahden lisäksi myös ajattelun, kommunikoinnin ja mielen toimintojen planeetta Merkurius perääntyy huhtikuun lopusta vajaan kuukauden ajan. Tämä on jo toinen Merkuriuksen perääntymisjakso tämän vuoden aikana ja kolmas seuraa vielä syksyllä. Merkuriuksen perääntymisen aikana on hyvä ajatella asioita tarkemmin. Merkuriuksen perääntyessä samaan aikaan toiminnan planeetta Marsin kanssa, harkitsevuuden ja toiminnan järkeistäminen korostuu. "Onko nykyisessä työssäni tai toiminnassani jotain, joka ei tue minua ja toimintani motiiveja"? Merkuriuksen perääntyminen myös aiheuttaa teknisiä ongelmia erityisesti tietotekniikassa, samoin harkitsevuuden puutteita. Silloin olisi syytä hiukan hidastaa vauhtia normaalista, kaikenlaiset kömmähdykset kun ovat tällöin helpommin mahdollisia.

Samaan aikaan myös molemmat sosiaaliset planeetat Jupiter ja Saturnus jatkavat jo aiemmin alkaneita perääntymisiään, jolloin tähän tulee mukaan lisäksi pohdittaviksi sosiaaliset kysymykset mahdollisuuksineen ja vastuineen. Nykymaailman muutoksen ja kaaoksen keskellä nämä asiat ovat todella keskeisiä ja akuutteja. Muutoksen tuulet puhaltavat ja kuten muuan Bob Dylan aikoinaan lauloi:"times they are a changin".




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti