Asiaa maailman muutoksesta, maailmamme muuttumisesta, uudesta inhimillisemmästä ajasta, astrologista symboliikkaa käyttäen.

maanantai 8. helmikuuta 2016

UUDET MAHDOLLISUUTEMME

Juice Leskistä mukaillen: "...päivän valon myötä lakaisemme noen /  ilma kantaa jälleen uutta lentäjää" (biisistä  "Tanssimaa"). Saan, minkä tahdon - kuljen, minne haluan. Mutta voidaanko ihan todella, vai onko kaikki vain vakuuttelua vailla mitään pohjaa? Ihmisen potentiaalit vastaan realiteetit.

Astrologisessa symboliikassa Jupiter on meidän mahdollisuuksiemme näyttäjä - nekin kaikki aavistamattomat mahdollisuutemme, jotka otamme ehkä käyttöömme vasta joskus tulevaisuudessa.
Jupiter on ylivoimaisesti suurin aurinkokuntamme planeetta; sen sisään mahtuisivat kaikki muut planeettamme. Jupiter on roomalaisten nimimuunnos kreikkalaisten Zeukselle. Zeus oli kreikkalaisten mytologiassa ylijumala,  kokoonsa viitaten, samoin myös roomalaisille Jupiter.

Jupiter on ensimmäinen planeetta Auringosta poispäin, joka osoittaa henkilökohtaisia tarpeita kauemmas, paremminkin sosiaalisten tavoitteiden suuntaan. Jupiter syntymäkartallamme osoittaa meidän potentiaaliset lahjamme. Toki Auringon sijainti näyttää tätä myös, mutta Jupiter osoittaa meidän laajenemistarvettamme, joka aika ajoin menee myös liioittelun puolelle. Se on tällainen yltiöpäinen vieraille laitumille etsiytyvä seikkailija.

Miten Jupiter mahdollisuuksineen sitten pääsee esille elämässämme, riippuu sen naapuriplaneetasta Saturnuksesta. Saturnus renkaineen on aurinkokuntamme näkyvin taivaankappale; se on hyvä "maamerkki" satunnaisille avaruusmatkailijoille. Saturnus vastaa meidän turvallisuuden tarpeestamme, sitä voi pitää meidän maadoittajanamme.

Jupiterin mahdollisuudet elämässämme ja sen sijainnin osoittamat taipumukset pääsevät tai eivät pääse toteutumaan sen mukaan, kuinka ankarasti Saturnus vartioi turvallisuuttamme. Otamme tai emme ota riskejä, jos Saturnus meitä niin ohjeistaa. Saturnus, suuri opettaja, on samalla meidän järkevyytemme säilyttäjä.

Jupiterin kyllästämä yksilö pitää myös mukavasta elämästä, hän on antelias ja joviaali persoona. Samoin hän on helpommin valmis tinkimään periatteistaan, jos näkee tilanteessa omien etujen mahdollisuuksia. Omat edut (Jupiter) ja vastuullisuus (Saturnus).
Nämä kaksi aurinkokunnan keskiplaneettaa, jotka eivät enää ole kovin lähellä Aurinkoa, vastaavat meidän sosiaalisista tarpeistamme. Ne ovat samoin hitaampia, kuin lähempänä Aurinkoa olevat  taivankappaleet. Näin ollen ne tekevät myös vaikuttavampia kontakteja eli aspekteja muihin kohteisiin ja toisiinsa.

Kun ajatellaan ihmiskunnan kehitystä, niin tässä mielessä Jupiterin rooli uusine mahdollisuuksineen ei ilmeisesti ole ollut kovinkaan kummoista pitkiin aikoihin, tuhansiin vuosiin. Vasta vuonna 1781 löytynyt uusi planeetta Saturnuksen takaa, nimittäin Uranus muutosvoimineen, alkoi vähitellen  tuoda Jupiterille uusia mahdollisuuksia laajenemiseen.

Nyt elämme vuotta 2016 keskellä ihmiskunnan tärkeintä aikaa muutoksineen kaikkineen. Vuonna 2012 alkoi varsinaisesti aika, jota voidaan kutsua tietoisuuden evoluutioksi. Suurin osa ihmiskuntaa ei vielä ole tästä tietoinen millään lailla, silti sisäisesti kaikilla on jotain hajua. Alamme vähitellen oivaltaa kaiken nykyisen kaaoksen keskellä, että ihmiskunnalla on sittenkin mahdollisuuksia selviytyä. Eikä pelkästään selviytyä, vaan laajentaa jupitermaiseen tapaan ajatteluamme ja toimintaamme aivan uuteen suuntaan.

Jupiter kuvaa myös optimismia, sillä mahdollisuudet aukeavat vain riittävän optimismin myötä. Kaikki tämä nykymaailman raivo ja viha eivät ole sinällään kovin vakavia asioita, jos ajatellaan että ne ovat vain muutoksen sivutuotteita, joita ei näin ollen voi välttää. Ne on syytä hyväksyä sellaisinaan. Tässä kaikessa menossa tarvitaan vakaan Saturnuksen tasapainottavaa vaikutusta. On syytä jupitermaisesti luottaa tässäkin Saturnukseen.

Henkilökohtaisesti ja kollektiivisesti meillä on monia tapoja edetä tiellämme. Monet lukot alkavat aueta - nekin jotka ovat olleet kiinni ikuisuuksien ajan. Meillä voi olla vielä ennennäkemättömiä tilaisuuksia itsekullakin, vaikka juuri nyt ei siltä näyttäisi. On syytä säilyttää jupitermainen perusvire, vaikka kaikenlaisia näennäisiä takaiskuja ei voikaan välttää. Nämä Saturniset vääjäämättömyydet ovat joka tapauksessa osa tätä suunnatonta muutosta - ja samoin ylipäänsä osa elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti