Asiaa maailman muutoksesta, maailmamme muuttumisesta, uudesta inhimillisemmästä ajasta, astrologista symboliikkaa käyttäen.

maanantai 19. joulukuuta 2016

MUUTOKSEN NOPEUTUMINEN



Elämme parhaillaan jännittäviä aikoja: maailmamme on muuttumassa perusteellisesti. Vanhat agendat ovat poistumassa - nuo kaikki, jotka ovat hallinneet ihmiskuntaa iät ja ajat. Valon voimat vahvistuvat ja tietoisuuden valtava evoluutio etenee. Tämän vuoden loppu on hyvin intensiivistä aikaa ja voimakkaat energiat pyyhkivät maapalloa. Siitä ovat myös osoituksena monet merkittävät astrologiset kuviot tällä hetkellä. Nämä kertovat omalla symbolisella tavallaan nykyisestä muutoksesta.






Merkuriuksen perääntymisvaihe - tietoisuuden nopeutuminen


Vuoden lopulla Merkurius perääntyy tänä vuonna jo neljännen kerran, tavanomaistakin useammin, vaikka se nopeimpana planeettana tekee näitä jo lähtökohtaisesti usein. Planeetan perääntyminen merkitsee aina kyseisen planeetan merkityksen sisäistämistä. Merkuriuksen ollessa ajattelun, tiedonvälityksen ja tiedostamisen planeetta, sen perääntyessä me itsekukin joudumme miettimään asioita tarkemmin ja perusteellisemmin. Silloin me myös altistumme helpommin erilaisiin virhearviointeihin, koska tuolloin olisi syytä tietoisesti hieman hidastaa menoa, toimien tavallista harkitummin, emmekä kuitenkaan ole aina valmiita tähän.

Merkuriuksen perääntymisvaihe on huomattavasti lyhyempi kuin muiden planeettojen vastaava, eli noin kolme viikkoa (Venuksella on tosin silläkin lyhyehkö, vain kuutisen viikkoa). Merkurius aloittaa tämänkertaisen perääntymisensä 19. päivä joulukuuta ja lopettaa sen tammikuun 8. päivä. Ihmiskunta on nyt äärimmäisen tärkeässä vaiheessa nykyisessä muutosprosessissa. Valon ja pimeyden välinen vaaka on parhaillaan kallistumassa yhä enemmän valon puolelle. Se edellyttää yhä useamman ihmisen tietoisuuden laajenemista, ja sitä on todellakin tällä hetkellä tapahtumassa. Yleinen tietous aiemmin salatuista, kaikille olennaisista asioista avautuu vääjäämättä.

Merkuriuksen perääntyminen vastuullisessa ja konkreettisessa kauriissa tuo siihen näitä lisämerkityksiä mukaan. Kauris on myös järjestelmien ja kaikenlaisten hierarkisten rakenteiden aluetta. Näin ollen tähän Merkuriuksen perääntymiseen liittyy myös vastuullisuuden oivaltamista, samoin vanhojen ja haitallisten valtarakenteiden tiedostamista. Tämä liittyy nimenomaan tähän nykyiseen tetoisuuden evoluution nopeutuneeseen versioon.




Jupiterin, Saturnuksen ja Uranuksen muutoskuvio


Ensinnäkin on syytä huomata, että nykyisenä epätavanomaisena ja erikoisen merkittävänä aikana myös monien astrologisten aspektien merkitys voimistuu vastaavasti. Aiemmat samanlaiset aspektit eivät voineet silloisissa puitteissa toimia, kuten niillä nyt on mahdollista. Ihmiskunta ei tuolloin vielä ollut siihen valmis.

Ylläolevassa kartassa näkyy, kuinka päivänseisauksen tienoille ajoittuu monia merkittäviä kuvioita. Itseasiassa nämä planeetta-aspektit ovat voimistuneet jo 14. joulukuuta tapahtuneen täydenkuun aikaan. Kyseinen tavallistakin voimallisempi täysikuu piti sisällään erityisesti tietoisuuteen liittyvän merkityksen, koska tuo täysikuu tapahtui kaksosissa, tiedon ja tiedonvälityksen merkissä. Tuolla täydelläkuulla on selvästi tietoisuutta nopeuttava merkitys, joka sitten ennestään lisääntyy Merkuriuksen perääntyessä. Merkurius kun toimii kaksosten hallitsijana, sitä vastaavana planeettana.

Tuo kolmen planeetan aspektikuvio sisältää erittäin paljon muutoksen elementtejä. Jupiter ja Uranus ovat molemmat muutoksen mahdollisuudesta kertovia planeettoja. Niiden ollessa vastakkain, kummankin planeetan energia tivistyy huomattavasti, usein radikaalisti ja odottamattomasti. Silloin voi odottaa reipasta ja sumeilematonta menoa. Jupiterin merkitys on mahdollisuuksien avaaminen, ihmisen ja ihmiskunnan laajentumisen tarve. Uranus puolestaan kertoo muutoksen tarpeesta, samoin vapauden ja riippumattomuuden halusta.

Kolmas kyseisen kuvion planeetta, Saturnus on samaan aikaan näihin molempiin planeetoihin vakauttavassa asemassa, sen tehdessä Jupiteriin kuutio-aspektin ja Uranukseen kolmion. Koska Saturnuksen rooli aurinkokunnassamme jo sinällään on samanlainen vakauttava, niin tilanne on tässä tapauksessa vaikuttava ja perinpohjainen.






Tässä kuviossa vaikuttaa siis voimakas muutosvoima, joka kuitenkin on hallinnassa. Se antaa kuvan tämän hetken tilanteesta maailmassa, joka on monella tavalla epävakaa ja arvaamattoman tuntuinen.
Kuitenkin jokin tekijä pitää kaikkea tarpeellisessa määrin hallinnassa, ettei tilanne lähde niin sanotusti lapasesta. Voisi sanoa,että tässä muutoksessa on ihmiskunnalla erityinen suojelus turvanaan.
On ikäänkuin sopimus, että meidän on nyt todella mahdollista toteuttaa tämä tarpeellinen tehtävä.

Samalla lailla nämä aspektit kertovat jokaisen omista mahdollisuuksista siinä prosessissa, joka vie vähitellen ihmiskuntaa korkeampiin taajuuksiin. Se edellyttää meiltä riittävää motiivia, jota varsinkin tuo Jupiterin ja Uranuksen kontakti edistää muutoshakuisuudellaan. Nämä kulkevat todellisuudessa rintarinnan - ulkoisen maailman muutos kaikkine uusine mahdollisuuksineen ja samoin yksilölliset tavoitteet itse kullakin. Tätänykyä niitä on yhä vaikeampi erottaa toisistaan. Joten jokaisen omakin etu on siinä, että tähän asti vallinneet taloudelliset ja poliittiset mahdottomuudet purkautuvat.

Tämä kyseinen planeettakuvio pysyy riittävällä vaikutusalueella aina tammikuun alkupäiviin saakka. Mutta tämän hetkisessä epätavallisessa maailmassa (entiseen verrattuna) myös nämä aspektit toimivat laajemmin ja jäävät vaikuttamaan voimakkaammin kuin ennen.

Päivänseisaus samaan aikaan tuo tilanteeseen oman merkityslisänsä. Nämä seisaukset ja tasaukset ovat aina tietynlaisia käännekohtia, ja kun otetaan huomioon tunnettu h-hetki 21.12.2012, niin nythän siitä on neljä vuotta kulunut. Sopii olettaa, että tämä kyseinen päivämäärä merkityksineen korostaa toistuessaan aina uudelleen myös kyseistä vuotuista ajankohtaa. En pidä mahdottomana ajatusta, että joskus tulevaisuudessa tuo vuoden 2012 seisaus otettaisiin uudistetun ajanlaskun alkupisteeksi?

Toisaalta tuohon mainittuun planeettakuvioon antaa oman merkityksensä Uranuksen samanaikainen seisahtuminen muutaman viime kuukauden kestäneestä perääntymisvaiheestaan, ja sitä seuraava siityminen eteneväksi. Koska Uranuksen perusmerkitys on poikkeuksellisen dynaaminen muutosvoimineen, verratessa sitä oikeastaan mihin tahansa muuhun planeettaan, niin tämä vuosittainen perääntyminen on erikoisen vastakohtainen kyseisen planeetan olemukselle. Siinä on silloin kyseessä viime kädessä aiempien totuttujen motiiviemme oikeellisuus, eli ovatko nuo meitä ehkä aiemmin innostaneet asiat enää meille käyttökelpoisia sellaisinaan.

Näin tämä muutosvoimainen aspektiyhdistelmä edellyttää myös omien motiiviemme perusteellista uudelleenarviointia. Samoin se koskettaa laajemmin koko ihmiskuntaa sen ilmaistessa oman mielipiteensä vallitsevasta olotilastaan. Ja me olemme tämä ihmiskunta.



Saturnuksen ja Kheironin neliö


Samaan ajankohtaan sijoittuu vielä yksi Saturnuksen tekemä aspekti, eli haasteellinen neliö-kulma planetoidi Kheironiin (tai Chiron). Näiden kiertoradat ovat toisiaan lähellä, niin että Kheiron kiertää rataansa Saturnuksen ja Uranuksen välissä, käyden ajoittain jopa Saturnuksen radan sisäpuolella. Näin ollen Kheironin voi nähdä näiden planeettojen tasapainottajana tai siltana näiden välillä. Kheironin mytologinen merkitys tulee sen parantavasta vaikutuksesta ihmiskuntaan. Sitä kutsutaankin haavoittuneeksi parantajaksi, koska Herakles ampui muinoin tähän kentauriin vahingossa nuolen, joka haavoitti sitä. Siitä toivuttuaan Kheiron päätti omistautua jatkossa ihmiskunnan parantamiseen.

Kheironin löytyminen vuonna 1977 osui tuolloin aikaan, jolloin monet uudet terapiamenetelmät alkoivat tulla esiin. Koska Saturnus kuvaa pysyvyyttä ja Uranus taas muutosta, niin Kheironin merkitys näkyy näiden kummankin vaikutuksena. Monet "uudet" terapiamenetelmät ovat itseasiassa vain nykyisiä versioita uudelleenlöydetyistä, jo lähes unohdetuista vanhoista terapioista, joita joskus muinoin oli yleisesti käytetty. Saturnus ja Uranus ovat tässä tervehtineet toisiaan.

Saturnuksen vastuullisuus, totuudellisuus ja vakauttaminen on tässä aspektissa vastakkain Kheironin parantavuuden kanssa. Asetelmassa on toisinsanoen kyse ihmiskunnan jo vuosituhansia jatkuneesta pimeästä tietoisuuden jaksosta, jonka myötä ihmisten kokonaisvaltainen terveys: sekä henkinen, psyykkinen ja fyysinen, on ollut vailla mahdollisuutta nousta sille tasolle, joka meillä kaikilla on potentiaalisesti ollut. Olemassaollut pimeä energia kaikkine vallankäyttöineen on estänyt ihmiskunnalta sen omien todellisten mahdollisuuksien saavuttamisen. Tiettyjen valtapiirien kontrolli on ollut riittävän pitävää tähän.






Tuo rengasplaneetta Saturnus symboloi kaikkea lainalaisuutta ja siitä seuraa myös monenlaisia lieveilmiöitä: turhautumia, pettymystä ja vastaavaa. Samoin kurinalaisuutta ja kärsivällisyyttä, mutta myös kaikenlaisia syyllisyyksiä ja pelkoja turvallisuuden menettämisestä. Tämä kaikki mainittu on
tuossa Saturnuksen ja Kheironin aspektissa nyt kyseessä. Jotta Kheironin kokonaisvaltainen parantaminen saisi meissä tilaa, monet psyykkiset ehdollistumamme pelkoineen ja syyllisyyksineen on syytä tiedostaa ja hyväksyä. Ne ovat pohjimmiltaan edellisten jälleensyntymiemme tuotteita ja muistumia, heijastuen sitä myöten tietysti myös nykyiseen elämäämme.

Saturnus - suuri opettaja on vain tässä näyttämässä opettavaisesti, kuinka paljon helpompaa meillä olisi, jos ottaisimme onkeemme sen vihjaukset. Jos hyväksyisimme itsemme ja tunteemme sellaisinaan, näkisimme nuo inhottavan tuntuiset asiat lopultakin pelkkinä menneisyyden varjo-olentoinamme. Emme silloin tietoisesti tai alitajuisesti tuomitse itseämme jostakin epämääräisestä muistumasta.

Samoin tämä aurinkokunnan keskeinen planeetta merkitsee ajan kulkua, koska juuri se on Saturnuksen sisältämän lainalaisuuden keskeisin elementti. Meidän lineaarisesti eteenpäin kulkeva aikakäsityksemme on hallinnut tosiasiassa koko tietoisuuttamme. Emme nykyisellään pysty itse asiassa käsittämään mitään muuta todellisuutta kuin menneisyydestä tulevaisuuteen. Näin Saturnuskin tällöin näyttää meille ymmärrettävää todellisuuttamme sitä peilaavan menneisyytemme kautta.



Rassaava loppuvuosi


Me olemme saaneet kokea viime aikoina voimakkaita energia-aaltoja, jotkä tämän tästä ovat saaneet useiden, varsinkin herkempien ihmisten fysiikan koetukselle. Nämä aina kaukaa kosmoksesta saakka saapuvat galaktiset energia-aallot sisältävät monia merkityksiä. Näinä perusteellisten muutosten aikoina niillä on varsin tärkeä tehtävä ihmiskunnan ja koko planeetan uudistamisprosessissa.

Fyysisen paineen lisäksi myös monien psyyke on samalla lailla ajoittain joutunut koetukselle: unettomuutta, ärtymystä, väsymystä ja muita vastaavia oireita. Ne joilla ei vielä ole paljonkaan hajua, että mihin nämä monet oudot oireet liittyvät, ovat ymmärrettävästi erityisen ulkona ja huolissaan omasta terveydestään. Kokeneemmat ja tietävämmät sen sijaan kyllä jo ymmärtävät näiden olevan vain meidän kaikkien ihmisten tulevaisuuden tekijöitä. Ne saavat meissä aikaan kaikenlaisia hienovaraisia muutoksia, jotka ajan mittaan sitten auttavat itseämme nousemaan nykyisistä matalista tajuuksistamme. 

Olemme vihdoin pääsemässä todelliseen muutokseen, jossa tämä intensiivinen loppuvuosi on toiminut hyvänä ponnahduslautana. Yksi jos toinenkin on heräämässä monin tavoin, emmekä enää ole niin helppoja nakkeja valtaapitävien ohjaukselle. Pimeä eliitti jengeineen on tällä hetkellä todella paniikissa, koska he huomaavat ihmisten alkavan tajuta heidän juonensa valtansa säilyttämiseksi.
Näin heillä ei ole muuta mahdollisuutta, kuin yrittää käyttää epätoivoisesti äärimmäisiäkin keinoja.
Tämä kuitenkin osoittaa ihmisille vain yhä selvemmin heidän todelliset tarkoitusperänsä kaikenlaisten huijaustensa läpi, edistäen tämänkin kautta ihmiskunnan tietoisuuden evoluutiota.

Kun näemme tämän kaiken olevan meneillään maailmassamme juuri tällä hetkellä, niin samalla on helppo ymmärtää myös tuo edellä mainittu Jupiter, Saturnus, Uranus -aspektin selvä yhteys tähän.
Jupiterin ja Uranuksen vastakkaisuudessa nähdään hyvin radikaaleja ja hallitsemattomia elementtejä, jotka vapaasti mellastaessaan voisivat tehdä vaarallista jälkeä. Maadoittavan ja järkevän Saturnuksen ollessa kontrolloimassa näitä kumpaakin planeettaa, kaikki pysyy sittenkin hallinnassa.
Lisäksi tiedostamaan auttavan Merkuriuksen perääntymisvaihe kauriissa, järjestelmiä ja valtarakenteita kuvaavassa merkissä, helpottaa havaitsemaan tarkemmin mikä on mitäkin.

Tämä hyvin intensiivinen vuoden loppu selvästikin myös ennakoi seuraavasta vuodesta todellista läpimurtoa kaikkine mielenkiintoisine ja hämmästyttävine paljastuksineen. Alkaa olla käsillä ne ajat, jolloin niin sanotusti sokeat saavat näkönsä ja kuurot kuulonsa. Me alamme todella voimaantumaan.

























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti