Asiaa maailman muutoksesta, maailmamme muuttumisesta, uudesta inhimillisemmästä ajasta, astrologista symboliikkaa käyttäen.

perjantai 5. elokuuta 2016

ASTROLOGIA - KOOTUT SELITYKSET

Astrologia ei ole tähtitiedettä, vaikka se käyttääkin taivaankappaleita välineinään.

Se ei myöskään ole ennustamista, vaikka sen avulla voidaankin arvioida kunkin ajan laatua.

Astrologia ei ole samaa, mitä lehtien horoskoopit esittelevät; ne ovat enimmäkseen viihdettä.








Mitä se astrologia sitten on?


Ihan hyvä kysymys... ja vaatii asianmukaisen vastauksen.

Astrologia on ikivanha tiede, joka perustuu vanhalle totuudelle: mikä ylhäällä, niin myös alhaalla.

Me ihmiskunta olemme osa aurinkokuntaa, tarkastellen sitä omasta perspektiivistämme. Me luomme merkityksiä itsellemme samaistumalla ympärillämme olevaan. Ympärillämme olevat taivaankappaleet ovat tähän tarkoitukseen erityisen sopivia, koska 
ne ovat syklisiä, kuten itsekin olemme. Lisäksi ne eivät muutu, kuten moni asia planeetallamme, vaan kiertävät rataansa ajasta aikaan vakaasti ja ovat näin paikannettavissa.

Vastaavuuden laki määrittää myös ihmisen oman vastaavuuden ympärillään olevaan.




Astrologia on psykologiaa


Astrologia on nimenomaan puhdasta psykologiaa, se vain käyttää 
taivaankappaleita välineinään. Psykologi Carl Jung, joka hallitsi myös astrologian, ihmetteli mitä muuten taitavat psykologit menettävätkään keinovalikoimastaan unohtamalla astrologian mahdollisuudet. Hän näki, kuinka nopeasti astrologinen synnyinkartta kertookaan sen, mihin puhtaasti psykologisin keinoin täytyy käyttää paljon aikaa ja vaivaa.

Ihmisyksilön syntyessä tänne jälleen kerran, syntymähetki on tälle ikuiselle sielulle vartavasten räätälöity - tuohon hetkeen sisältyy hänen edelliset elämänsä, samoin kuin tämän kertaisen elämän suunnitelma. Sillä kukin jälleensyntymä on osa tämän yksilön kokonaissuunnitelmasta, joka laadittiin ennen, kuin kyseinen entiteetti ilmaantui ensimmäistä kertaa planeetallemme.

Kullakin hetkellä on oma erityinen laatunsa, johon sisältyy juuri tuon laadun mukaiset mahdollisuudet. Hiukan myöhemmin nämä mahdollisuudet ovat jo toisenlaisia. Virallinen tiede on unohtanut 
tämänkin tosiasian.

Joten, kun ihminen syntyy tänne tiettynä hetkenä, tuo nimenomainen hetki pitää sisällään erityisesti tälle yksilölle sopivat puitteet, jotka soveltuvat hänen elämänsuunnitelmaansa. Taivaankappaleiden sijainti synnyinhetkellä kuvaa tätä.

Taivaankappaleiden sijainti tuolla hetkellä vastaa hänen tarpeitaan täällä, niin sisäisiä kuin ulkoisia, jotta hänellä olisi mahdollisuudet toteuttaa omat suunnitelmansa kyseisessä elämässä.

Synnyinhetkeä ja sen ajoitusta voisi verrata nykyaikaisen tietokoneen avulla määritettyyn ajoitukseen, sillä niin monimutkaisesta toimenpiteestä on tässä kyse. Tuon ohjelmoinnin on osuttava mahdollisimman tarkasti siihen hetkeen, jolloin sitä kuvaava hyvin monimutkainen taivaankappaleiden sijainti ja suhde toisiinsa vastaa tulevaa elämää ja sen suunnitelmaa.




Astrologian toimivuus


Astrologisen kielen ja käytön oppiminen vastaa jonkin vieraan kielen opiskelua; se vaatii oman vaivannäkönsä ja motivaation.
Jossakin vaiheessa astrologian opiskelija huomaa tiettyjä ahaa-elämyksiä, ehkäpä vasta vuosien kuluttua, jolloin hän viimein alkaa pääsemään toden teolla selville, että mistä tässä itseasiassa onkaan kyse.

Silloin hän huomaa, että astrologia toimii omalla alueellaan kokonaisvaltaisesti, niin ettei se ole "toimii silloin tällöin sattuvasti ja toisinaan taas ei" -tyyliin, vaan että astrologian avulla voidaan vaikkapa yksilön elämän tiedot määritellä toimivasti.

Ei ole hyvää tai huonoa astrologiaa, on vain taitavia ja vähemmän taitavia astrologeja.





Samoin kuin ihmisen tai vaikkapa valtion synnyinkartta, myös tietyn ajankohdan laadun määrittely onnistuu samalla tavoin. Esimerkiksi ihmisen elämänkaaren varrelta voidaan tarkastella noin parin vuoden tulevaa aikaa, ja siihen sisältyviä merkittäviä planeettakonstellaatioita.

Tällöin voidaan luodata tiettyjä merkityksiä, jotka ilmentyvät kyseisen henkilön elämässä tavalla tai toisella. Millä tavalla tietty planeettaefekti tarkalleen tulee vaikuttamaan, ei voida ennakoida eikä tosiasiassa ole syytäkään pystyä ennustamaan. Mitä hyötyä ihmiselle on tietää jonkin asian tuleva tapahtuma?

Tätä ennustettavuutta häiritsee ennen muuta se, ettei voida määritellä, milloin jokin planeettakonstellaatio vaikuttaa myös ulkoisesti, vai jääkö se pelkästään sisäiseksi prosessiksi. Samoin, jos se vaikuttaakin myös ulkoisesti, niin kuinka voimakkaasti?
Varsinkin näistä syistä jonkin tapahtuman tarkka ennakointi ei yksinkertaisesti astrologian keinoin ole mahdollista.

Astrologian todellinen tehtävä on nimenomaan kertoa asiakkaalle omat mahdollisuudet ja selitettävä henkilöä hyödyttävästi, kuinka erilaiset vaikeudet juontuvat tästä ja tuosta tekijästä.

Koska ihmisen psyykkiset sisäiset tekijät määrittävät kaiken muun
hänen elämässään, niin näiden sisäisten yllykkeiden ja kompleksien määrittäminen on astrologian varsinainen tehtävä. Mikään ulkoinen muutos ja mahdollisuuksien hyödyntäminen ei muuten onnistu pitemmälti katsoen.

Astrologia on psykologiaa.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti